​Ediția din acest an a turneului de la Roland Garros nu a început deloc bine pentru marile favorite de pe tabloul feminin de simplu. Barbora Krejcikova, campioana en-titre, a fost deja eliminată, același lucru fiind valabil și pentru una dintre cele mai în formă jucătoare din acest an: Ons Jabeur.

HotNews.roFoto: Hotnews

Krejcikova, Kontaveit, Jabeur și Muguruza, deja eliminate de la Roland Garros 2022

Al doilea Grand Slam al anului a oferit surprize mari încă din primele două zile - runda inaugurală de la Paris.

Competiția de pe zgura pariziană a rămas deja fără campioana en-titre, Barbora Krejcikova fiind eliminată de ocupanta locului 97 din ierarhia mondială.

Următoarea favorită din TOP 10 WTA care a plecat deja acasă a fost Anett Kontaveit.

În mare formă sezonul trecut (a obținut calificarea la Turneul Campioanelor și a jucat chiar finala în turneul de final al celor mai bune 8 sportive din lume), jucătoarea din Estonia a fost eliminată din runda inaugurală de la Paris (6-7(5), 5-7 cu Ajla Tomljanovic).

Câștigătoare la Madrid (pe zgura de la Caja Magica) și finalistă la Roma (învinsă de Iga Swiatek), Ons Jabeur a plecat surprinzător acasă din primul meci de la Roland Garros.

Poate și ușor obosită după rezultatele foarte bune din ultima perioadă, sportiva din Tunisia a fost depășită de poloneza Magda Linette (56 WTA).

În fine, a zecea favorită de la Paris a avut aceeași soartă: a fost învinsă din runda inaugurală. Garbine Muguruza a părăsit al doilea Grand Slam al sezonului după ce a fost învinsă de Kaia Kanepi (46 WTA).

Jucătoare din TOP 10 WTA care se află încă pe tabloul principal de la Roland Garros 2022

Iga Swiatek (1), Paula Badosa (3), Maria Sakkari (4), Aryna Sabalenka (7), Karolina Pliskova (8) și Danielle Collins (9).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.