Ons Jabeur, una dintre cele mai în formă jucătoare din circuitul WTA, a părăsit Grand Slamul de la Roland Garros încă din runda inaugurală: tunisianca a pierdut în fața polonezei Magda Linette (56 mondial).

Ons JabeurFoto: Matthieu Mirville / AFP / Profimedia

A șasea favorită a competiției de la Paris, Jabeur a cedat după o confruntare de două ore și jumătate, scor 3-6, 7-6(4), 7-5.

Jabeur a condus cu 6-3, 4-3 și 40-0 pe serviciul polonezei, dar nu a reuşit breakul şi Linette a dus setul în tiebreak, pe care l-a câştigat.

În setul decisiv, Ons a avut 40-0 pe propriul serviciu, la scorul de 5-6, dar a comis erori încredibile din poziţii ideale, pierzând cinci puncte la rând şi meciul.

De știut:

  • În turul următor, Magda Linette va da piept cu învingătoarea meciului dintre italianca Martina Trevisan (85 WTA, proaspăt campioană la Rabat) și britanica Harriet Dart (111 WTA).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.