​Elise Mertens o va întâlni duminică pe Gabriela Ruse (52 WTA) în primul tur al turneului de Grand Slam de la Roland Garros. Aflată pe locul 33 în ierarhia WTA, jucătoarea belgiană a explicat pentru presa din ţara ei cum pregăteşte meciurile.

Elise MertensFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Nu o cunosc cu adevărat (n.r. pe Ruse). Oricum mă concentrez pe mine, dar în seara dinaintea meciului meu mă duc mereu să caut informaţii despre adversara mea. Îmi notez totul într-un carneţel şi înainte de meci vorbesc cu antrenorul meu (n.r. Simon Goffin).

Fetele din Top 10 au puţine secrete, dar există întotdeauna lucruri interesante de învăţat despre jucătoarele mai tinere şi despre cele clasate între 30 şi 50 în lume” - Elise Mertens, citată de News.ro.

Elise Mertens, proaspăt revenită după o accidentare

Aceasta va fi a şasea participare a jucătoarei belgiene la Roland Garros, unde a ajuns întotdeauna cel puţin în turul al treilea. Totuşi, anul acesta, numărul 1 belgian nu se află în cea mai bună formă, deoarece a putut juca doar un turneu pe zgură, săptămâna aceasta, la Strasbourg, din cauza unei accidentări la coapsa dreaptă (suferită la Istanbul, la 20 aprilie).

„Am jucat doar trei meciuri pe zgură, e adevărat, dar între timp am acumulat ceva experienţă. Bineînţeles că mi-ar fi plăcut să am mai multe meciuri în picioare, dar asta e situaţia. În Australia, am avut aceeaşi situaţie şi nu m-a împiedicat să ajung în optimi. Pot să joc din nou fără dureri şi mă simt bine. Aşa că trebuie să am încredere în mine” - Elise Mertens.

Meciul Elise Mertens - Gabriela Ruse va avea loc duminică, fiind ultimul de pe Terenul 6 după un meciul Soranei Cîrstea şi două partide de simplu masculin. Confruntarea ar putea începe undeva în jurul orei 18:00 și va fi transmisă în format LiveBLOG pe HotNews.ro.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.