​Tragerea la sorți a tabloului de la Roland Garros a scos la iveală un posibil meci între Simona Halep și Iga Swiatek încă din optimi (turul patru). Poloneza traversează o formă fantastică, ea fiind văzută pe bună dreptate mare favorită pe zgura pariziană.

Iga SwiatekFoto: Karla Kinne/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Iga Swiatek și comparația cu Rafael Nadal atunci când vine vorba de Roland Garros

Iga a ajuns la 26 de victorii consecutive în circuitul WTA, ea câștigând ultimele cinci turnee la care a luat parte. Specialiștii o văd mare favorită, exact cum era Rafa acum câțiva ani pe zgura de la Paris.

Într-un interviu pentru Tennis Channel, Andy Roddick (fost lider mondial și câștigător de US Open în 2003) vorbește despre cum este văzută dominația polonezei din circuitul WTA.

Roland Garros: Simona Halep, adversară facilă în primul tur - Ana Bogdan, duel de foc cu Victoria Azarenka

„Cum poate Swiatek să fie oprită? E o problemă pe care toate adversarele din circuitul WTA încearcă să o rezolve în ultima perioadă.

Vorbim de 28 de meciuri la rând fără înfrângere (n.r. cu cele două din FedCup), de 5 titluri câștigate în ultimele luni.

Iga va pleca la Roland Garros din postura de favorită uriașă la victorie. Se simte ca Rafa în toți anii în care a dominat acest turneu” - Andy Roddick, pentru Tennis Channel.

Iga Swiatek le face pe adversarele din circuit să pară banale

Fostul lider ATP continuă discuția despre Iga: Roddick crede că poloneza le face pe adversare să pară unele de rând - nivelul de joc arătat de Swiatek fiind unul fantastic.

„Vorbim de jucătoare bune, dar care arată ca niște sportive banale când o întâlnesc pe Iga. Aici ne arată Swiatek cât e de mare, reușind să facă acest lucru. Are încredere în propriile forțe și nici măcar nu contează cât de bine joacă adversarele.

Știi dinainte că, chiar dacă vei evolua foarte bine, vei întâlni pe cineva care joacă excepțional și care găsește mereu o lovitură în plus pentru a încheia punctul.

Da, am reușit și eu să fac asta, cam vreo două luni în toată cariera mea. Ea face asta tot timpul în acest sezon, are control total în fiecare moment, indiferent de numele adversarei sau de turneul la care joacă”, a conchis Andy Roddick.

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Roland Garros 2022

Turul I: Ana Konjuh

Turul II: Maryna Zanevska / Qinwen Zheng

Turul III: Jelena Ostapenko / Alize Cornet

Optimi: Iga Swiatek / Liudmila Samsonova

Sferturi: Karolina Pliskova / Jessica Pegula

Semifinale: Paula Badosa / Aryna Sabalenka / Danielle Collins / Elena Rybakina

Finala: Barbora Krejcikova / Maria Sakkari / Anett Kotaveit / Ons Jabeur / Garbine Muguruza / Victoria Azarenka / Emma Răducanu.

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat al cincilea turneu consecutiv la care a participat: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.

Swiatek și-a mărit seria invincibilității, ea ajungând la 28 de victorii consecutive (26 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

Iga a cucerit la Foro Italico al optulea titlu din carieră. Dintre acestea, unul este de Grand Slam (Roland Garros 2020).

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.