Rusoaica Anastasia Pavlyuchenkova, care a ajuns până în finala turneului de la Roland Garros în 2021, a anunțat că va rata restul sezonului din cauza unei accidentări.

Anastasia PavlyuchenkovaFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Anastasia Pavlyuchenkova nu va mai juca în 2022

„Sunt foarte tristă să anunţ că sunt nevoită să mă retrag de la Roland Garros şi de la restul turneelor din acest an. Turneul de la Roland Garros a fost întotdeauna unul foarte special pentru mine, mai ales după un parcurs de vis anul trecut. Dar, din cauza durerii care mă chinuie de mult timp, accidentarea mă limitează fizic şi mental să concurez şi să mă antrenez pe deplin.

Ultimele două turnee (Madrid şi Roma) mi-au arătat că durerea era încă acolo şi că nu eram pregătită. Aşa că am decis să-mi iau mai mult timp de refacere şi să mă întorc mai puternică anul viitor" - Anastasia Pavlyuchenkova, pe Instagram.

Anastasia Pavlyuchenkova a lipsit din circuit timp de 11 săptămâni la începutul acestui an, pentru a se face în urma unei accidentări la genunchi.

În vârstă de 30 de ani, rusoaica a avut un sezon excelent în 2021, în care a ajuns în prima ei finală de Grand Slam, la Paris, a câştigat aurul olimpic la dublu mixt la Tokyo, alături de Andrey Rublev, şi a condus Rusia la primul titlu din 2008 în Cupa Billie Jean King, scrie News.ro.