Prezent marți la inaugurarea unei clădiri de birouri, Ion Țiriac a adus-o din nou în discuție pe Simona Halep. Omul de afaceri îi dă o serie de sfaturi, iar cel mai important este acela că fosta lideră mondială ar trebui să muncească mai mult la antrenamente.

Simona HalepFoto: Oscar Barroso / AFP / Profimedia

Halep are nevoie de mai multe ore de antrenament - Exemplul Roger Federer

Omul de afaceri l-a adus în discuție pe Roger Federer, cel despre care spune că la 38 de ani juca 6-7 ore pe zi până când era mulțumit de o anumită lovitură.

„Nu știu, întreabă-l pe Federer de ce, și la 38 de ani, juca 6 ore, 7 ore pe zi până când lovitura aia nu îi mai intra. Eu totdeauna am preferat un muncitor în fața unui talent.

Iar cu Vilas (n.r. Guillermo Vilas - fost jucător argentinian antrenat și manageriat de Ion Țiriac) lovitura aia nu intra de 4 ori pe prosop cum avea el, 7 zile, câte 7 ore pe zi.

Astea-s 49 de ore să faci numai lovitura aia. Fiecare individ, în fiecare zi, progresează. E alt individ. Dacă Becker rămânea cu mentalitatea sportivă pe care a avut-o la 17 ani, câștiga cel puțin 25 de Grand Slam-uri, nu unu! 25!” - Ion Țiriac, citat de Prosport.

Ce ar putea face Simona Halep pentru fi pe primele locuri WTA

Ion Țiriac a continuat discuția despre Simona: sportivei îi va fi greu în această perioadă a carierei să-și schimbe mentalitatea și felul de a se antrena, dar nimic nu este imposibil în viață cu multă voință.

„Poate Halep la 30 de ani? Absolut că poate! Poate să își schimbe Halep mentalitatea și felul de antrenament? Asta, mă îndoiesc ! Adică nu o văd pe Halep jucând 5 ore pe zi. Halep este un talent, înnăscut, extraordinar.

Halep, dacă a făcut o greșeală cu ea, a făcut la 14-15 ani. Atunci s-a făcut greșeala cu ea… Ea nu și-a făcut un status, o educație, nu morală, ci fizică cu alea 3-4-5 ore pe zi. Dacă o vezi pe Halep cu mingea, nu de fotbal, ci de tenis: pe cuvânt, jumătate din Divizia A nu fac cu mingea de tenis 200 de lovituri fără să cadă mingea jos.

Fizicul ei nu o ține atât cât o ține capul. Și când capul nu o mai ține că este frustrat, atunci se întâmplă ce se întâmplă: vezi mata, două Roland Garros-uri (finalele din 2014 și 2017), vezi un Australian Open (finala pierdută în 2018)” - Ion Țiriac.

Iga Swiatek, urmașa lui Steffi Graf

Făcând referire și la actuala lideră mondială, Ion Țiriac este de părere că Iga Swiatek este singura atletă în adevăratul sens al cuvântului după legendara Steffi Graf.

„Poloneza este singura atletă după Steffi Graf pe care eu am văzut-o în tenis și pentru această națiune este unde este” - Ion Țiriac.

Carlos Alacaraz nu se poate compara cu Rafael Nadal

„Eu îl numesc Alcatraz (n.r. pe Carlos Alcaraz). Este ceea ce era Boris Becker în 1985. Este ceva ce lumea în tenis nu a mai văzut.

Viteza cu care lovește, atletul care este acest copil… Se vede că în spate are și pe cineva care știe despre ce este vorba în tenis, adică antrenorul.

Ar fi un număr 1 senzațional din punct de vedere sportiv. Din punct de vedere uman, nimeni nu o să intre în galoșii lui Nadal. Adică Nadal a fost, este și o să rămână Nadal în tenis pentru totdeauna”, a conchis Ion Țiriac.

Următorul turneu important din calendarul lui 2022 va fi Grand Slamul de la Roland Garros (22 mai - 5 iunie).