Ilie Năstase a vorbit recent despre colaborarea Simonei Halep cu antrenorul Patrick Mouratoglou, progresele pe care le vede în jocul româncei și ce ar putea fosta lideră mondială să schimbe pentru a reveni în topul WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Deși a avut evoluții bune de când a început colaborarea cu Patrick Mouratoglou, Simona Halep a fost eliminată în sferturi la WTA Madrid (de Ons Jabeur) și în turul doi la Roma de Danielle Collins.

Ilie Năstase consideră că există schimbări în bine după angajarea antrenorului Patrick Mouratoglou. În plus, fostul mare jucător de tenis are un sfat pentru ca Simona Halep să revină în topul WTA.

Ilie Năstase, colaborarea Simonei Halep cu Patrick Mouratoglou și schimbarea din jocul româncei

„Asta trebuie întrebată Simona, ea ştie (n.r. dacă este Mouratoglou antrenorul potrivit pentru Halep), ea l-a angajat.

O schimbare este serviciul doi care e mai puternic (n.r. ca urmare a antrenamentelor cu Mouratoglou).

Dar o să se vadă schimbări în timp, nu putem după două săptămâni să cerem ca Simona să fie numărul unu din nou. Pentru că e greu. Simona Halep nu e obligată să revină în TOP 10, ea a fost numărul unu.

Eu i-am spus să joace turneele mai mari, adică să meargă la turneele de Grand Slam. Însă probabil că e un regulament conform căruia dacă nu joci în 14 turnee nu îţi dau puncte. Şi atunci de asta joacă.

La Roland Garros eu spun să o lăsăm să joace. Are un antrenor care îi convine acum şi merge înainte. A pierdut două turnee, nu a pierdut totul.

Un pronostic la Roland Garros e greu de dat. E fata asta din Polonia (n.r. - Iga Swiatek, numărul unu mondial), mai e şi tunisianca (n.r. - Ons Jabeur, numărul șase mondial), sunt multe jucătoare periculoase acolo. Şi toate vor să o bată pe Simona, este clar" - Ilie Năstase.

Pentru Simona Halep (19 WTA) urmează Grand Slamul de la Roland Garros (22 mai - 5 iunie), unde este acceptată pe tabloul principal.