WTA a dat publicității luni calendarul complet al turneelor din 2022. Așa cum era anunțat inițial, nicio competiție feminină de tenis nu va fi organizată în China de forul condus de Steve Simon, ca urmare a cazului Shuai Peng.

Shuai PengFoto: CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Forul de tenis feminin a decis în decembrie 2021 să suspende toate turneele sale în China ca urmare a temerilor că viața lui Shuai Peng ar fi fost pusă în pericol după ce l-a acuzat pe fostul vicepremier chinez Zhang Gaoli că a abuzat-o sexual.

Deși la finalul lunii aprilie Steve Simon declara că își dorește ca forul guvernat de el să organizeze turnee în China, WTA rămâne tare pe poziții și a scos complet țara asiatică din calendarul pentru 2022.

Vezi aici calendarul complet al turneeelor WTA din 2022.

Jucătoarea chineză de tenis Shuai Peng a negat că a acuzat vreodată pe cineva de agresiune sexuală, adăugând că ea însăşi şi-a şters postarea de pe reţeaua de socializare Weibo, în noiembrie 2021.

Starea de bine a lui Peng, de trei ori participantă la Jocurile Olimpice, a devenit un motiv de îngrijorare la nivel mondial începând din noiembrie 2021, atunci când a spus pe reţelele de socializare că un fost vicepremier chinez, Zhang Gaoli, a agresat-o sexual, în trecut.