Patrick Mouratoglou a vorbit despre favoriții de la Roland Garros, iar antrenorul Simonei Halep nu îi vede drept principali favoriți pe Novak Djokovic și Rafael Nadal. Mai mult, ibericul este plasat ultimul pe lista celor cu șanse mari de a ridica trofeul pe Philippe Chatrier.

Rafael NadalFoto: Marco Iacobucci/ipa-agency.net / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mouratoglou: Carlos Alcaraz, principal favorit la Roland Garros 2022

Antrenorul francez cu origini grecești îl vede pe Carlos Alcaraz principal favorit la cucerirea turneului de la Roland Garros.

Ibericul traversează o perioadă fantastică: a câștigat în acest an deja patru turnee - Rio, Miami, Barcelona și Madrid. A câștigat 28 de meciuri și a cedat în doar trei rânduri.

„Carlos este probabil cel mai solid jucător al momentului”, spune Mouratoglou.

Surpriza la Paris ar putea veni de la Stefanos Tsitsipas

Următorul pe lista favoriților antrenorului francez este Stefanos Tsitsipas. Grecul (care de altfel se antrenează în dese rânduri la Academia lui Mouratoglou) a câștigat turneul de la Monte Carlo și a fost finalist la Roma (învins de Novak Djokovic în două seturi).

Podiumul favoriților este completat de „veșnicul” Nole. Sârbul va împlini pe 22 mai 35 de ani, dar pare mai „verde” ca oricând.

Djokovic este de altfel campionul en-titre, el trecând în 2021 în semifinale de Rafael Nadal, iar în finală de Tsitsipas.

Rafael Nadal, măcinat de accidentări, nu sperie neapărat la Roland Garros 2022

În fine, ultimul pe lista marilor favoriți ai lui Mouratoglou este Rafael Nadal. Ibericul a avut un start fantastic de an: 20 de victorii și o singură înfrângere (cu Taylor Fritz în finala de la Indian Wells, acolo unde Rafa a jucat cu probleme medicale).

Rafa a ratat mai apoi din cauza acestei accidentări turneele sale favorite de la Monte Carlo și Barcelona.

La Madrid a fost depășit de un Carlos Alcaraz aflat la un nivel incredibil, în timp ce la Roma a părăsit competiția în optimi după ce câștigase cu 6-1 primul set cu Denis Shapovalov.

Nadal a acuzat din nou probleme medicale, iar apoi a fost învins de Shapovalov.

Rafa nu este la nivelul pe care și l-ar fi dorit înainte de Roland Garros, lipsa meciurilor văzându-se în evoluția lui. În plus, nu se știe cât de bine se va prezenta din punct de vedere fizic la Paris.

Nadal s-a impus de 13 ori la Roland Garros, iar la capitolul experiență pe zgura pariziană este de departe în capul listei.

„Rafa nu a avut parte de o pregătire foarte bună pe zgură în sezonul acesta și nu a arătat deloc bine cu Shapovalov la Roma”, completează Patrick Mouratoglou, citat de Eurosport.

Grand Slamul de la Roland Garros, al doilea al sezonului după Australian Open, este programat între 22 mai - 5 iunie. La feminin, Barbora Krejcikova a cucerit turneul în 2021, în timp ce la masculin s-a impus Novak Djokovic.