Iga Swiatek (20 de ani) și-a apărat titlul cucerit anul trecut la Foro Italico, lidera ierarhiei WTA câștigând trofeul de la Roma după o finală în care a dominat-o pe Ons Jabeur, a șaptea jucătoare a lumii, scor 6-2, 6-2.

Iga SwiatekFoto: Karla Kinne/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Swiatek a avut răspunsuri și pentru jocul variat al lui Jabeur (tunisianca, campioana en-titre de la Madrid). Poloneza emană o siguranță incredibilă, dispune de o deplasare fantastică, iar jocul său pare unul fără fisură. După o oră și 23 de minute, Iga s-a impus cu un dublu 6-2.

Impresia de moment în tenisul feminin este aceea că adversarele se întrec în a reuși să stea cât mai mult pe teren și în a câștiga cât mai multe gameuri contra polonezei (eventual, să evite bagelul - 6-0).

Ons (una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit) a avut un singur moment în care a contat în marea finală de la Foro Italico: în setul al doilea, de la 0-4 a revenit până la 2-4, având patru mingi de break. În stil de mare campioană, Iga a oprit la timp revenirea lui Jabeur, iar finala i-a revenit până la urmă fără dubii.

Rezumatul partidei dintre Swiatek și Jabeur:

Iga Swiatek și performanțele incredibile din ultima perioadă

Lidera WTA a câștigat al cincilea turneu consecutiv la care a participat: Doha, Indian Wells, Miami, Stuttgart și Roma.

Swiatek și-a mărit duminică seria invincibilității, ea ajungând la 28 de victorii consecutive (26 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

Iga a cucerit la Foro Italico al optulea titlu din carieră. Dintre acestea, unul este de Grand Slam (Roland Garros 2020).

De știut:

Swiatek va primi 332.260 de euro şi 900 de puncte WTA, iar Jabeur un cec în valoare de 195.813 euro şi 585 de puncte WTA.

În clasamentul WTA care va fi publicat luni, Iga Swiatek va fi în continuare lideră, în timp ce Ons Jabeur va urca pe 6 - cel mai bun loc din carieră.

Până la finala de la Foro Italico, Swiatek și Jabeur se întâlniseră de trei ori, scorul fiind de 2-1 în favoarea jucătoarei din Tunisia (victorii pentru Ons la Wimbledon și Cincinnati în 2021, respectiv la Washington în 2019 pentru poloneză).

Ultimele campioane de la Foro Italico

2022 - Iga Swiatek

2021 - Iga Swiatek

2020 - Simona Halep

2019 - Karolina Pliskova

2018 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2017 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2016 - Serena Williams

2015 - Maria Sharapova etc.