Omul de afaceri Ion Ţiriac s-a arătat total împotriva cântării imnului Ținutului Secuiesc de către hocheiștii români la meciul contra Ungariei de la Campionatul Mondial.

Ion TiriacFoto: MARCA / Sipa Press / Profimedia

Un scandal de amploare a luat naștere după ce mai mulți hocheiști din naționala României au cântat imnul Ținutului Secuiesc la finalul partidei dintre tricolori și Ungaria de la Campionatul Mondial din Slovenia.

Federația Română de Hochei pe Gheață a programat un Birou Federal pentru data de 24 mai, iar în această ședință s-ar putea lua decizia suspendării sportivilor care au cântat imnul Ținutului Secuiesc.

În aceste condiții, Ion Țiriac a declarat că este total împotriva gestului făcut de majoritatea hocheiștilor români, conform Digisport.

Ion Țiriac critică gestul hocheiștilor români

„Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară.

Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale.

Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele” - Ion Țiriac.

România, cu înfrângeri pe linie la CM de Hochei, a retrogradat în al treilea eșalon valoric

Naţionala României a fost învinsă de echipa Ungariei, cu scorul de 4-2 (2-0, 1-2, 1-0), pe 8 mai, la Ljubljana, în ultimul său meci de la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă, Divizia I, Grupa A.

La finalul partidei contra Ungariei, jucătorii naționalei României (cei de la Miercurea Ciuc și Gheorgheni) au cântat imnul Ținutului Secuiesc împreună cu adversarii și suporterii maghiari din tribune.

Trei jucători din naționala României au refuzat să participe la moment și nu au stat alături de colegii lor și jucătorii maghiari.

România a pierdut toate cele patru meciuri, 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria, retrogradând în Grupa B, al treilea eşalon valoric al Campionatului Mondial.

Slovenia a încheiat pe primul loc, promovînd astfel în eşalonul de elită al hocheiului mondial. Ungaria a ocupat locul secund, fiind urmată de Lituania, Coreea de Sud, în timp ce România s-a clasat ultima, fără vreun punct.

S-ar putea să te intereseze și:

Au cântat sau nu imnul Ținutului Secuiesc? Mărturia singurului jurnalist român prezent la meciul de hochei România vs Ungaria

Reacția președintelui FR Hochei după scandalul cântării imnului Ținutului Secuiesc la meciul România vs Ungaria

Eduard Novak, despre incidentul de la meciul România vs Ungaria: „Nu este despre Imnul Secuiesc, ci despre lipsa de respect”

Răspunsul ministrului Tanczos Barna după scandalul cântării imnului Ținutului Secuiesc la meciul României cu Ungaria

Jucătorii de etnie maghiară, acuzați că au trădat România la meciul cu Ungaria