​Iga Swiatek pare de neoprit în această perioadă a carierei, poloneza calificându-se în finala de la WTA Roma (de categorie 1000) după ce i-a administrat o înfrângere severă Arynei Sabalenka (6-2, 6-1, după o oră și 19 minute), a treia favorită de la Foro Italico.

Iga SwiatekFoto: Fabrizio Corradetti/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lidera mondială „a omorât” suspansul de la primele schimburi ale semifinalei de pe centralul de la Foro Italico: a stat aproape de baseline, a returnat precum Novak Djokovic în zilele bune, s-a deplasat fantastic și a produs lovituri câștigătoare atât cu forehandul său năprasnic, cât și cu backhandul atât de solid.

S-a pus doar problema scorului și dacă Swiatek va reuși să câștige încă o dată un set la zero (bagel). A fost aproape, Aryna trecând un game în dreptul ei când scorul arăta deja 4-0 în favoarea polonezei (în setul al doilea).

În plus, Iga pare o stâncă din punct de vedere mental: nimic nu pare să o poată abate de la planul tactic.

Iga Swiatek, 27 de victorii consecutive

Swiatek traversează o formă sportivă fantastică, cele 27 de victorii consecutive stând mărturie în acest sens (25 în circuitul WTA și alte două în FedCup - cu Mihaela Buzărnescu și Andreea Prisăcariu).

În marea finală de duminică, Iga Swiatek o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Ons Jabeur (7 WTA) și Daria Kasatkina (23 WTA).

Poloneza este de altfel campioana en-titre de la Foro Italico, ea câștigând de-o manieră impresionantă finala din 2021 cu Karolina Pliskova (6-0, 6-0).

Ultimele campioane de la Foro Italico

2021 - Iga Swiatek

2020 - Simona Halep

2019 - Karolina Pliskova

2018 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2017 - Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)

2016 - Serena Williams

2015 - Maria Sharapova etc.

WTA Roma are loc în perioada 9-15 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $2,527,250 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana en-titre este Iga Swiatek (6-0, 6-0 în finala cu Karolina Pliskova).