După ce a cucerit patru turnee în acest sezon (Rio de Janeiro, Miami Masters, Barcelona și Madrid Open), Carlos Alcaraz este încrezător în privința șanselor sale de a câștiga Roland Garros.

HotNews.roFoto: Hotnews

Carlos Alcaraz (6 ATP) este omul momentului în circuitul ATP, având un sezon de excepție. În cursa pentru trofeul de la Madrid, ibericul a trecut de nume mari precum idolul Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Alexander Zverev.

Retras de la turneul de la Roma pentru a se concentra pe Roland Garros, Alcaraz se simte mai aproape ca niciodată de cucerirea primului Grand Slam al carierei, conform La Nacion.

Carlos Alcaraz, încrederea în sine și cucerirea unui Grand Slam

„Nu îmi e frică să spun că sunt pregătit să câștig un Grand Slam. Din punct de vedere fizic mă simt foarte bine. Din punct de vedere mental sunt puternic.

Sunt un jucător solid, iar până la urmă de asta ai nevoie pentru a câștiga un Grand Slam.

Mă simt foarte bine și plin de încredere. Nu îmi e frică să spun că o pot face (n.r. să câștige un Grand Slam).

Obiectivul meu este acela de a deveni numărul unu în lume, indiferent de câte turnee vor veni, indiferent de câte lucruri se vor întâmpla.

Încă nu am reușit să devin numărul unu. Mă ajută să rămân cu picioarele pe pământ și să continui să îmi îndeplinesc visul" - Carlos Alcaraz.

De știut:

  • Carlos (19 ani) a eliminat trei jucători din Top 4 (Novak Djokovic, Alexander Zverev și Rafael Nadal) la Mastersul de la Madrid. Ultimul jucător care a reușit o asemenea performanță a fost David Nalbandian (2007).
  • Doar Rafael Nadal a reușit să cucerească primele două titluri de Masters din carieră mai repede decât Alcaraz. „El Matador” câștiga în 2005, la doar 18 ani, turneele de la Monte Carlo și Roma.