Simona Halep o va întâlni pe Danielle Collins, miercuri, în al doilea tur al turneului WTA de la Roma. Sportskeeda a făcut o prefațare a meciului, analizând și marea problemă pe care sportiva din România ar putea-o avea în fața americancei.

Simona HalepFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Posibila adversară a Simonei Halep din optimile WTA Roma

Simona Halep (21 WTA) va evolua miercuri, în jurul orei 18:30 (ora României), în al doilea tur al turneului de la Roma, contra lui Danielle Collins (9 WTA). Meciul va fi LiveText pe HotNews.ro.

Conform Sportskeeda, Simona Halep poate avea probleme în fața agresivității lui Danielle Collins.

Jucătoarea de tenis din România poate folosi zgura în avantajul ei în fața lui Collins, dar trebuie să servească cel puțin „decent” pentru a avea șanse în fața americanei.

Impactul Simonei Halep asupra lui Ons Jabeur: Ce a declarat tunisianca după victoria cu Sorana Cîrstea

Punctul slab al Simonei Halep și îmbunătățirile necesare pentru a o învinge pe Danielle Collins

„Acest meci va pune față în față ritmul și forța lui Collins și acoperirea excepțională a terenului de către Halep și jocul său defensiv.

Românca are probleme în general în fața jucătoarelor agresive. Collins se află în această categorie și o poate pune în dificultate pe dubla câștigătoare de Grand Slam jucând din interiorul terenului, lovind mingea devreme.

Cu toate acestea, Halep se poate folosi de zgura lentă de la Roma. Suprafața îi poate da suficient timp să își găsească loviturile și să inițieze schimburi lungi care o pot destabiliza pe Collins.

Neobosita abilitate de recuperare a lui Halep și modalitatea superbă prin care transformă defensiva în ofensivă îi vor fi, cel mai probabil, de folos pe această suprafață.

Fostul număr unu mondial trebuie să servească însă decent pentru a avea șanse în fața americancei. A avut patru duble greșeli, iar procentajul său pe primul serviciu a fost 62% în partida din primul tur cu Alize Cornet.

Evident, trebuie să îmbunătățească aceste lucruri dacă vrea să o învingă pe Collins, dar românca va lua startul în această partidă din postura de favorită" - Sportskeeda.

Halep și Collins se înfruntă pentru a treia oară în circuitul WTA.

Românca s-a impus în 2014, la US Open, scor 6-7, 6-1, 6-2. Collins a câștigat în 2021, la Montreal, scor 2-6, 6-4, 6-4.

WTA Roma are loc în perioada 9-15 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico. Are premii totale în valoare de $2,527,250 și face parte din categoria „WTA 1000”. Campioana en-titre este Iga Swiatek (6-0, 6-0 în finala cu Karolina Pliskova).