Carlos Alcaraz a cucerit deja patru titluri în acest sezon, iar la Madrid a demonstrat că poate învinge orice adversar. La câteva zile după ce a pierdut în fața ibericului la Caja Magica, Novak Djokovic a afirmat că jucătorul în vârstă de doar 19 ani poate să câștige chiar și turneul de la Roland Garros.

Carlos Alcaraz si Novak DjokovicFoto: Laurent Lairys/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alcaraz (19 ani), învingător în finala turneului ATP de la Madrid în faţa germanului Alexander Zverev (6-3, 6-1), a anunţat duminică seară că renunţă la turneul Masters 1.000 de la Roma, din această săptămână, ca să fie pregătit „sută la sută” pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros (22 mai-5 iunie).

Carlos Alcaraz, un jucător complet

„Cu siguranţă este un jucător special. Deja a spart topul ATP, este în creştere puternică, aş putea spune că este cel mai bun jucător din lume la acest moment.

La Roland Garros, el este cu siguranţă unul dintre principalii favoriţi, fără îndoială, chiar dacă până acum nu a ajuns niciodată în fazele superioare. Cu tot ceea ce a realizat până acum, merită să fie numit unul dintre favoriţi” - Novak Djokovic, potrivit Reuters.

În urma câștigării turneului de la Madrid, Carlos Alcaraz a urcat trei locuri în clasamentul ATP, el aflându-se acum pe 6.

Roland Garros va avea loc în perioada 22 mai - 5 iunie în complexul de la Porte d'Auteuil.