Carlos Alcaraz este fără îndoială omul momentului din tenisul masculin, ibericul reușind să câștige titlul ATP de la Madrid după ce pe traseu a trecut de Rafael Nadal, Novak Djokovic și Alexander Zverev. La puțin timp după ce a ridicat trofeul de la Caja Magica, Carlos a anunțat că nu va participa la Roma.

Carlos AlcarazFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Carlos Alcaraz, forfait de la Roma

Aflat pe un val de încredere și de rezultate, Alcaraz a anunțat la finalul turneului de la Caja Magica că nu va participa la Mastersul de la Roma, acolo unde era văzut de specialiști printre marii favoriți la câștigarea trofeului de la Foro Italico.

Ibericul a luat împreună cu echipa sa decizia de a nu participa la Roma și de a se concentra pe Roland Garros.

După o cădere în meciul contra lui Rafael Nadal, Carlos s-a accidentat la gleznă, dar a putut să joace în continuare la turneul de la Caja Magica.

Nu vrea însă să forțeze la Roma, iar astfel că spaniolul a declarat forfait de la Foro Italico.

În vârstă de 19 ani, Alcaraz a suferit o entorsă la gleznă în timpul partidei cu Nadal, iar acum consideră că varianta cea mai bună este a unei pauze.

Alcaraz și marele obiectiv: Vrea să câștige Roland Garrosul

Alcaraz, marea senzație a momentului din tenisul mondial, vrea să vadă la Roland Garros exact nivelul la care se află în acest moment. Ibericul nu ascunde faptul că și-ar dori să ridice trofeul pe Philippe Chatrier.

„Îmi doresc să merg la Paris și să câștig un Grand Slam, să văd exact nivelul pe care-l pot atinge într-un turneu major. Lumea a început să mă vadă favorit, dar eu iau acest lucru doar ca o motivație suplimentară” - Carlos Alcaraz.

„Pentru că am câștigat la Barcelona (ATP 500) și Madrid (ATP 1000), nu mă consider cel mai bun din lume. Djokovic este numărul unu în clasament. Trebuie să îmbunătățesc totul.

Uitați-vă la Rafa, Djokovic și Federer, toți se îmbunătățesc și nu stagnează, asta vreau să fac și eu. Am lovituri bune, dar pot fi îmbunătățite și pot deveni chiar și mai bune”, a completat Carlos Alcaraz

În urma câștigării turneului de la Madrid, Carlos Alcaraz a urcat trei locuri în clasamentul ATP, el aflându-se acum pe 6.

Roland Garros va avea loc în perioada 22 mai - 5 iunie în complexul de la Porte d'Auteuil.