Ibericul Carlos Alcaraz a avut o săptămână de vis la Madrid și a cucerit al doilea titlu de categorie ATP Masters 1.000 din cariera sa, după ce l-a învins în două seturi pe germanul Alexander Zverev.

Carlos AlcarazFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sportivul din Spania, în vârstă de doar 19 ani, s-a impus după doar 61 de minute de joc în fața celui de-al doilea favorit de la Caja Magica, scor 6-3, 6-1.

Carlos a strălucit din nou pe terenul Manolo Santana și nu i-a dat nicio șansă lui Zverev. Spaniolul și-a surprins adversarul prin varietatea loviturilor și a obținut a șaptea victorie consecutivă în fața jucătorilor din Top 10.

De știut:

  • Acesta este al patrulea titlu obținut de Alcaraz în acest sezon, după cele de la Rio de Janeiro, Miami Masters și Barcelona. El mai are în palmares trofeul de la Umag (2021).

  • Carlos Alcaraz va urca începând de luni pe locul 6 în clasamentul ATP (cea mai bună clasare din carieră). De asemenea, ibericul se va afla pe locul al doilea în clasamentul pentru Turneul Campionilor. Doar Rafael Nadal a obținut mai multe puncte decât Carlos în acest an.

  • Doar Rafael Nadal a reușit să cucerească primele două titluri de Masters din carieră mai repede decât Alcaraz. „El Matador” câștiga în 2005, la doar 18 ani, turneele de la Monte Carlo și Roma.
  • Carlos a eliminat trei jucători din Top 4 (Novak Djokovic, Alexander Zverev și Rafael Nadal) la Mastersul de la Madrid. Ultimul jucător care a reușit o asemenea performanță a fost David Nalbandian (2007).