Gabriela Lee (fostă Talabă) s-a calificat în finala turneului ITF de la Bonita Springs (Florida), după ce Katie Volynets a abandonat în penultimul act al competiției.

Gabriela TalabaFoto: Dylan Buell / Getty images / Profimedia

Aflată pe locul 234 în clasamentul WTA, Gabriela Lee (venită din calificări) a fost declarată învingătoare după două ore şi 14 minute de joc, moment în care conducea cu 2-6, 7-6(5), 1-0.

După un prim set cedat clar, cu 2-6, românca a fost condusă în actul secund cu 3-1, dar a reuşit o serie remarcabilă de patru gameuri şi a preluat conducerea cu 5-3. Lee a ratat două mingi de set la 5-3 şi a fost egalată, iar apoi s-a ajuns în tiebreak, unde s-a impus cu 7-5. Meciul s-a încheiat după ce Gabriela a făcut break în chiar primul game din setul decisiv.

Volynets (121 WTA, a treia favorită) trecuse în sferturi de o altă româncă, Alexandra Ignatik (fostă Cadanţu, 161 WTA și favorită 8), scor 6-1, 7-6(3).

În finală, Lee o va înfrunta pe poloneza Katarzyna Kawa (158 WTA, favorită 7), care a eliminat-o pe chinezoaica Xiyu Wang (a patra favorită), scor 6-4, 7-6(2). Aceasta va fi prima lor confruntare, potrivit Agerpres.