Germanul Alexander Zverev s-a calificat sâmbătă în finala turneului de categorie „Masters 1.000” de la Madrid, la care este deţinătorul trofeului, după ce l-a învins în trei seturi pe Stefanos Tsitsipas.

HotNews.roFoto: Hotnews

Al doilea favorit al competiției de la Caja Magica a avut nevoie de o oră și 43 de minute pentru a trece de grecul aflat pe locul 5 în ierarhia ATP, scor 6-4, 3-6, 6-2.

Alexander (3 ATP) se va duela pentru trofeu cu ibericul Carlos Alcaraz (9 ATP şi favorit 7), care a reușit la doar 19 ani să îi învingă în meciuri consecutive pe Rafael Nadal și pe Novak Djokovic.

Finala se va juca duminică, de la ora 19:30.

De știut:

  • În vârstă de 25 de ani, Zverev a ajuns pentru a treia oară în ultimul act de la Madrid (a ridicat trofeul în 2018 şi 2021).
  • În cazul unei victorii, Alexander va ajunge la 20 de titluri ATP, 6 de categorie Masters. Germanul mai are în palmares zece finale pierdute, patru la competiţii de 1.000 de puncte.
  • Alcaraz va urca pe locul 6 ATP (cea mai bună clasare din carieră) după acest turneu, în timp ce Zverev se va menţine pe locul 3 mondial, indiferent de rezultatul partidei de duminică.
  • Tânărul spaniol a câştigat până acum toate cele patru meciuri jucate cu trofeul pe masă, la Umag (2021), Rio de Janeiro, Miami şi Barcelona (2022).

  • Zverev și Alcaraz s-au mai întâlnit de două ori, iar germanul s-a impus de fiecare dată: 6-3, 6-3 în semifinalele de la Viena și 6-3, 6-1 în primul tur de la Acapulco (ambele meciuri au avut loc anul trecut).

Cele mai importante momente ale semifinalelor de la Madrid