Serena Williams a jucat ultimul meci oficial la Wimbledon 2021, iar de la acel moment s-a concentrat pe afaceri și pe educația fiicei Olympia. Fosta lideră WTA va împlini 41 de ani în septembrie, dar momentan nu ia în calcul o retragere din tenis. Mai mult, americanca a lăsat să se înțeleagă și turneul la care s-ar putea întoarce pe teren.

Serena WilliamsFoto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Serena și abandonul cu ochii în lacrimi de la Wimbledon 2021

Ultima apariție pe un teren de tenis a fost una dureroasă pentru Serena: era nevoită să abandoneze în turul întâi de la Wimbledon, în meciul împotriva jucătoarei Aliaksandra Sasnovich (29 iunie 2021). Americanca a părăsit centralul de la All England Club în lacrimi.

De la acel moment, au tot apărut speculații în legătură cu revenirea multiplei câștigătoare de Grand Slam, dar nimic nu s-a concretizat.

La aproape un an distanță de la acel moment, Serena nu poate spune cu subiect și predicat când va reveni, dar lasă din nou o ușă deschisă pentru ediția din acest an de la Wimbledon (27 iunie - 10 iulie).

Mai poate reveni cu adevărat Serena sau este doar o strategie de marketing?

Rămâne de văzut în ce măsură Serena, rămasă între timp și fără antrenorul Patrick Mouratoglou - o pregătește pe Simona Halep, va reveni cu adevărat la Wimbledon. De știut: Pe siteul oficial al WTA, Mouratoglou figurează încă drept antrenor al Serenei.

Vârsta și perioada mare de inactivitate vor cântări enorm, chiar dacă Serena are încă o voință de fier și dorința de a egala recordul lui Margaret Court (24 de Grand Slamuri).

Tocmai faptul că nu pronunță clar o dată anume în legătură cu revenirea pe teren îi face pe unii jurnaliști apropiați de tenis să creadă că este tot mai puțin probabil s-o mai vedem pe Serena în circuitul WTA la nivelul la care unii fani s-ar mai putea aștepta (există desigur și zvonuri care spun că ea nu va mai reveni deloc).

Un lucru este cât se poate de clar: timpul lucrează împotriva Serenei, iar cu cât revenirea se amână lucrurile vor fi și mai complicate (dacă nu sunt deja).

Serena i-a angajat fiicei Olympia un antrenor de tenis - Ea nu are răbdare

Dacă despre revenirea pe teren putem doar specula pe marginea unei posibile participări la Wimbledon (ajunsă pe 248 WTA, Serena va avea nevoie de wild card pentru a putea fi pe tabloul principal fără calificări), americanca a precizat că i-a angajat fiicei sale (Olympia - 4 ani) un antrenor personal.

Multipla campioană de Grand Slam a explicat și ce a stat în spatele acestei decizii: ea nu are răbdarea necesară pentru a se ocupa personal de pregătirea Olympiei.

„Olympia a arătat că are potențial, dar nu o forțez, are abia 4 ani. Iubește jocurile cu prințese și tot ce ține de prințese. Ele sunt viața ei.

Eu nu am răbdare să o învăț tenis, mie nu îmi place să intru pe teren cu persoane care nu știu să joace bine tenis, mă scot din minți.

M-am gândit că nu am răbdare pentru asta, așa că i-am angajat un antrenor personal” - Serena Williams.

Serena are 71 de turnee câștigate în carieră, dintre acestea 23 fiind de Grand Slam. A adunat doar din premiile din tenis $94.518.971. Are 855 de victorii și 152 de înfrângeri și a ocupat pentru prima dată locul 1 WTA pe 8 iulie 2002.

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1. Margaret Court 24

2. Serena Williams 23

3. Steffi Graf 22 etc.