​Nick Kyrgios, care a dezvăluit nu cu mult timp în urmă că a avut gânduri suicidare, a vorbit deschis despre una din cele mai negre perioade ale vieții, în care ajunsese chiar să se automutileze.

Nick KyrgiosFoto: Captura video Youtube - BNP Paribas Open

Deși a scăpat de „locurile întunecate” din viața sa și susține că a găsit „pacea interioară”, Nick Kyrgios a vorbit despre problemele grave întâmpinate de-a lungul vieții.

Jucătorul de tenis australian susține că, acum trei ani, în momentele în care a vrut să-și pună capăt zilelor, abuza de alcool și droguri, iar acestea l-au adus până în pragul automutilării, conform Mirror.co.uk.

Nick Kyrgios: „Mă tăiam și mă ardeam în timpul perioadei în care am avut probleme cu sănătatea mintală”

„Acum trei ani lucrurile deveniseră serioase în privința sănătății mele. Ajunsesem în punctul în care mă tăiam și mă ardeam singur. Am împins pe toată lumea apropiată de mine foarte departe.

M-am îndepărtat de toți cei dragi pentru a mă lupta cu problemele mele. Abuzam de alcool și droguri. Nu puteam să mă controlez. Acum abia dacă mai beau un pahar de vin la cină.

Mă tăiam și mă ardeam...tot felul de lucruri nebunești. Ceea ce nu te omoară, te face mai puternic. Pandemia de coronavirus m-a ajutat să-mi pun ordine în gânduri și să refac legăturile rupte cu cei dragi.

În societatea în care trăim, punem prea mare accent pe ceea ce cred alții. Cu toate acestea, ei nu trăiesc pentru noi și nu simt ceea ce noi simțim în propriul corp.

Prin urmare, trebuie să găsim pacea din interiorul nostru, să fim împăcați cu ceea ce suntem. Nu vom putea mulțumi pe toată lumea, iar odată cu împăcarea de sine vin și rezultatele” - Nick Kyrgios.

Nick Kyrgios a cucerit anul acesta titlul la Australian Open în proba de dublu, dar a decis recent să ia o pauză de la tenis și se va întoarce pe teren pentru sezonul pe iarbă.