Ons Jabeur continuă parcursul de vis la „Caja Magica”, a opta favorită calificându-se în finala de la WTA Madrid. Sportiva din Tunisia a trecut fără emoții de Ekaterina Alexandrova (45 mondial), scor 6-2, 6-3.

Ons JabeurFoto: Oscar Gonzalez/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Victoria sportivei din Tunisia nu poate fi pusă în vreun fel la îndoială, Ons având nevoie de doar o oră pentru a închide partida de pe arena Manolo Santana.

Așa cum a procedat și în sfertul de finală câștigat categoric împotriva Simonei Halep, Jabeur a derutat-o pe adversară cu varietatea din jocul său.

Este foarte greu să poți anticipa cum va lovi Ons: tunisianca și-a „adormit” adversara cu sliceurile, iar la momentul oportun a lansat atacurile. De asemenea, din recuzită nu au lipsit scurtele, capitol la care Ons stă atât de bine (are o încheietură incredibilă, ascunde foarte bine execuțiile).

Alexandrova a avut câteva momente în care a putut oferi o replică bună, dar per total a fost prea puțin pentru a emite cu adevărat pretenții la calificarea în finală.

Jabeur a stat mai bine la aproape toate capitolele (13-11 lovituri câștigătoare / 9-23 erori neforțate), iar calificarea în ultimul act de la Caja Magica i-a produs sportivei „o mare bucurie”, așa cum Ons a precizat la interviul de la finalul partidei.

În acest sezon, Ons Jabeur are deja 19 victorii, ea pierzând în 7 rânduri. A adunat doar din premii $333.870.

Traseul lui Ons Jabeur până la finala Mutua Madrid Open

7-6(11), 6-1 cu Jasmine Paolini

7-5, 0-6, 6-4 cu Varvara Gracheva

6-2, 3-6, 6-2 cu Belinda Bencic

6-3, 6-2 cu Simona Halep

6-2, 6-3 cu Ekaterina Alexandrova

A doua semifinală

Jil Teichmann vs Jessica Pegula (favorită 12) / joi, nu înainte de ora 22:00.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.