Simona Halep evoluează solid alături de Patrick Mouratoglou, fiind calificată în sferturile turneului de la Madrid. Înaintea partidei de miercuri contra lui Ons Jabeur, sportiva din România a vorbit despre relația sa cu tehnicianul francez și aspectele pe care acesta a reușit deja să le îmbunătățească de la începerea colaborării cu fostul lider mondial.

HotNews.roFoto: Hotnews

Având parte de evoluții bune la Caja Magica, Simona Halep o va înfrunta în sferturi pe Ons Jabeur.

Alături de Patrick Mouratoglou, Halep a arătat determinare pentru a reveni în topul clasamentului mondial, iar sportiva susține că francezul a știut cum să abordeze aspectele la care ea era deficitară, știind cum să comunice în momentele dificile, conform tennisactu.net.

Simona Halep și capitolul pe care Patrick Mouratoglou a reușit să-l îmbunătățească deja

„Este o atmosferă bună în echipa mea, simt o energie bună, Patrick mă susține foarte mult. Am schimbat multe lucruri, dar întotdeauna într-un mod natural. Nu simt că forțez nimic, schimbările sunt uneori dificile, dar totul a venit de la sine.

Patrick știe că sunt o persoană foarte emoțională, așa că știe să vorbească cu mine, să se pregătească pentru fiecare situație pe care trebuie să o rezolvăm. Până acum totul merge bine. Nu a fost ușor, recunosc, sunt o persoană foarte timidă, știți cu toții asta.

În general, sunt foarte introvertită, îmi este greu să am încredere în cineva. Dar am nevoie de confort, iar cu el m-am simțit confortabil din prima clipă.

Văd că îmi apreciază jocul, felul meu de a fi, așa că a fost ușor să comunicăm. I-am explicat ce simțeam în timpul meciurilor, înainte și după acestea, iar el m-a să înțeleg ce se întâmplă în acele momente dificile" - Simona Halep.

Simona Halep vs Ons Jabeur va fi prima partidă de pe Terenul Manolo Santana și va începe miercuri, de la ora 13:00 (ora României). Partida va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

De știut:

  • Halep și Jabeur s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA: sportiva din Tunisia a profitat de abandonul românicei la Beijing 2018, iar Simona s-a impus la Dubai 2020 și 2022.
  • Prin calificarea în sferturi, Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 169.650 de euro şi 215 puncte WTA în clasamentul de simplu. Grație parcursului de la Madrid, Simona a depăşit-o pe rusoaica Maria Sharapova în clasamentul all-time al câștigurilor obținute din tenis.
  • Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid la edițiile din 2016 și 2017. De asemenea, ea a mai disputat finale în 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și în 2019 (a cedat cu Kiki Bertens).
  • În 2021, Halep a părăsit turneul de la Caja Magica în faza optimilor (6-4, 5-7, 5-7 cu Elise Mertens).

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Madrid

Turul I - 6-2, 6-3 vs Shuai Zhang

Turul II - 6-3, 6-1 vs Paula Badosa

Optimi - 6-4, 6-4 vs Coco Gauff

Sferturi - Ons Jabeur

Semifinale - Amanda Anisimova / Ekaterina Alexandrova

Finală - Jessica Pegula / Sara Sorribes Tormo / Anhelina Kalinina / Jil Teichmann.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.