Simona Halep a învins-o pe Coco Gauff, luni, în optimile turneului WTA de la Madrid, revenind în setul doi după ce a fost condusă cu 1-4. După partida de la Caja Magica, sportiva din SUA a fost surprinsă la intrarea pe unul din terenurile de antrenament, vorbind cu tatăl ei și fiind vizibil afectată de înfrângere.

Coco GauffFoto: Javier Garcia/BPI / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep s-a calificat în sferturile de la WTA Madrid după ce a învins-o, scor 6-4, 6-4, pe Coco Gauff (favorită 14).

După un prim set în care diferența s-a făcut la micile detalii, Halep a avut nevoie de o revenire spectaculoasă de la 1-4 în a doua manșă pentru a închide partida (disputa a durat o oră și 17 minute).

Coco Gauff și ipostazele rare în care a fost surprinsă la WTA Madrid

Jucătoarea de tenis din SUA a mers după înfrângerea în fața Simonei Halep la intrarea pe unul dintre terenurile de antrenament de la Caja Magica împreună cu tatăl ei. Vizibil afectată după eșecul în fața româncei, Coco Gauff a fost încurajată de tatăl ei.

După ce a învins-o pe Gauff, Halep va juca în sferturi la WTA Madrid contra lui Ons Jabeur, singura jucătoare din TOP 10 mondial care se mai află la Caja Magica.

Pentru calificarea în sferturi, Simona va primi 169.650 de euro şi 215 puncte în clasamentul WTA de simplu.

Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid la edițiile din 2016 și 2017. De asemenea, ea a mai disputat finale în 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și în 2019 (a cedat cu Kiki Bertens).

În 2021, Halep a părăsit turneul de la Caja Magica în faza optimilor (6-4, 5-7, 5-7 cu Elise Mertens).

Imaginea zilei: Simona Halep și pariul câștigat - Ce a fost obligat Patrick Mouratoglou să facă după victoria elevei sale cu Coco Gauff

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Madrid

Turul I - 6-2, 6-3 vs Shuai Zhang

Turul II - 6-3, 6-1 vs Paula Badosa

Optimi - 6-4, 6-4 vs Coco Gauff

Sferturi - Ons Jabeur

Semifinale - Amanda Anisimova / Ekaterina Alexandrova

Finală - Jessica Pegula / Elena Rybakina / Emma Răducanu.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.