Andy Murray, care se afla pe primul loc în clasamentul ATP atunci când a intrat ultima dată pe teren la Madrid Open (în 2017), s-a calificat luni în turul al doilea al competiției de categorie Masters după ce l-a învins pe Dominic Thiem.

HotNews.roFoto: Hotnews

Revenit pe zgură pentru prima dată după aproape doi ani, dublul campion de la Madrid (2008, 2015) a avut nevoie de o oră și 42 de minute pentru a trece de austriac, scor 6-3, 6-4.

În turul următor, Andy va da piept cu Denis Shapovalov (favorit 14), după ce canadianul a trecut de francezul Ugo Humbert (lucky loser), scor 7-6(1), 6-3.

Andy Murray, prima victorie pe zgură după aproape cinci ani

Ultima victorie a lui Murray pe această suprafață data din 7 iunie 2017, când acesta trecea de japonezul Kei Nishikori în sferturile de la Roland Garros.

Ultimul meci pe zgură al lui Murray a avut loc la Roland Garros 2020, iar el plănuise inițial să concureze în evenimente Challenger pe hard în timpul sezonului european pe zgură. Dar când aceste competiții au fost anulate, planurile lui Murray s-au schimbat, scrie atptour.com.

Thiem, care a revenit după accidentarea suferită la încheietura mâinii drepte și se află în continuare în căutarea primei victorii, a alunecat superb pe zgura de pe terenul Manolo Santana, dar a greșit prea des cu forehandul (24 de erori neforțate cu această lovitură, dintr-un total de 33).

Andy Murray și problemele pe care le întâmpină Dominic Thiem la revenirea pe teren

„Este extrem de dificil. Evident, a avut inițial accidentarea și mai multe reveniri ratate. Din punct de vedere mental, îi va lua timp să își regăsească încrederea.

Eu am avut o accidentare la încheietura mâinii când aveam 20 de ani și a fost foarte dificil. Mi-a luat timp până când am început să mă simt din nou confortabil pe partea de forehand.

Își folosește foarte mult încheietura mâinii când joacă. Joacă cu topspin puternic. Este evident că îi va lua timp, dar încă poate lovi mingea foarte bine. Servește bine, se mișcă bine. Doar că va fi nevoie de timp" - Andy Murray, despre revenirea lui Thiem.

ATP Madrid, rezultatele înregistrate luni

Gaël Monfils (Franța) vs Carlos Gimeno (Spania) 6-3, 6-0

Andy Murray (Scoția) vs Dominic Thiem (Austria) 6-3, 6-4

Denis Shapovalov (Canada/14) vs Ugo Humbert (Franța) 7-6(1), 6-3

Alejandro Davidovich (Spania) vs Lloyd Harris (Africa de Sud) 7-5, 6-3

Dusan Lajovic (Serbia) vs Borna Coric (Croația) 6-3, 4-6, 6-4

David Goffin (Belgia) vs Aslan Karatsev (Rusia) 6-2, 7-5

Cameron Norrie (Marea Britanie/9) vs Kwon Soonwoo (Coreea de Sud) 7-5, 7-5

Nikoloz Basilashvili (Georgia) vs Fabio Fognini (Itaia) 7-5, 6-4

Diego Schwartzman (Argentina/13) vs Benoît Paire (Franța) 6-2, (5)6-7, 6-1

Grigor Dimitrov (Bulgaria) vs Maxime Cressy (SUA) 6-2, 7-6(4)

Lucas Pouille (Franța) vs Karen Khachanov (Rusia) 6-3, 6-4

Alex De Minaur (Australia) vs Pedro Martínez (Spania) 7-6(2), 1-6, 6-3

Jannik Sinner (Italia/10) vs Tommy Paul (SUA) (4)6-7, 7-6(4), 6-3

Lorenzo Musetti (Italia) vs Ilya Ivashka (Belarus) 2-6, 6-3, 7-5.