​După ce a trecut de-o manieră categorică de Paula Badosa, pentru Simona Halep urmează meciul cu talentata Coco Gauff (favorită 14 la Caja Magica). Partida din optimile de la WTA Madrid va avea loc luni și va fi LiveText pe HotNews.ro.

Simona HalepFoto: Atilano Garcia/SOPA Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Coco Gauff, adversară de temut, spune Halep

În turul trei de la Caja Magica, Simona va da peste Coco Gauff (16 WTA), una dintre marile speranțe ale tenisului american feminin.

Pentru siteul oficial al competiției de la Madrid, Halep a explicat la ce se așteaptă de la duelul cu Gauff.

„Mă simt bine pe teren, sunt tot mai încrezătoare cu fiecare zi care trece. Bineînțeles, nu va fi ușor, pentru că jocul meu s-a schimbat. Sunt fericită și muncesc din greu pentru a vedea cât de bună pot fi în ziua următoare.

Gauff este o adversară de temut, mereu îmi este greu să joc împotriva ei. Este atât de tânără (n.r. 18 ani), dar în același timp are atât de multă putere.

Nu este niciodată ușor să joci împotriva ei, dar sunt pregătită. În mare măsură, știu la ce să mă aștept. Este un nou meci, o nouă provocare pentru mine” - Simona Halep, pentru siteul oficial al Mutua Madrid Open 2022.

Halep vs Gauff se va disputa pe arena Manolo Santana și nu va începe mai devreme de ora 17:00 (ora României). Partida va fi LiveText pe HotNews.ro și în direct pe Digisport 2.

De știut:

  • Halep şi Gauff s-au mai întâlnit de două ori, iar românca s-a impus de fiecare dată (6-3, 6-3 în optimi la Wimbledon 2019 și 6-3, 6-4 în turul trei de la Indian Wells 2022).
  • Prin calificarea în optimi, Halep și-a asigurat un premiu în valoare de 90.745 de euro şi 120 de puncte WTA în clasamentul de simplu.
  • Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid la edițiile din 2016 și 2017. De asemenea, ea a mai disputat finale în 2014 (învinsă de Maria Sharapova) și în 2019 (a cedat cu Kiki Bertens).
  • În 2021, Halep a părăsit turneul de la Caja Magica în faza optimilor (6-4, 5-7, 5-7 cu Elise Mertens).

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Madrid

Turul I - 6-2, 6-3 vs Shuai Zhang

Turul II - 6-3, 6-1 vs Paula Badosa

Optimi - Coco Gauff

Sferturi - Ons Jabeur

Semifinale - Victoria Azarenka

Finală - Jessica Pegula, Elena Rybakina, Emma Răducanu.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

Surprizele continuă la WTA Madrid - Alte patru favorite, eliminate în turul al doilea (Rezultatele zilei)