La începutul lunii aprilie a anunțat că a început o colaborare cu Patrick Mouratoglou, iar acum a vorbit despre cele mai dificile momente din cariera sa. Simona Halep, care a lipsit de pe teren câteva luni din cauza accidentărilor, a declarat că a fost pe punctul de a se retrage din activitate în 2021.

Simona HalepFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Vârsta de 30 de ani, potrivită pentru retragerea din tenis

Fosta lideră WTA a afirmat că s-a răzgândit după vizita sa la Academia Patrick Mouratoglou.

„La 30 de ani, am crezut că e gata cariera mea și am fost aproape de retragere în acest an. De fapt, a fost anul trecut, după accidentarea suferită. La începutul anului 2022, m-am simțit puțin mai bine, dar nu eram foarte încrezătoare și am crezut că nu voi mai juca tenis.

Apoi am descoperit această academie (n.r. a lui Patrick Mouratoglou), am simțit că focul s-a aprins din nou, că a revenit pasiunea mea pentru tenis. Am văzut copii care făceau tot ce puteau pentru a ajunge la cel mai înalt nivel. Aveam nevoie de acest lucru, să văd dorința la alți oameni, la copii, pentru a reveni și la mine.

Nu am crezut că voi reveni la același nivel după accidentare, pentru că am lipsit patru luni. N-am mai stat niciodată patru luni departe de tenis și am avut probleme mari anul trecut, m-am chinuit. Totodată, am considerat că vârsta de 30 de ani este potrivită pentru a mă retrage din tenis. M-am gândit mereu la asta, era acolo, undeva, în mintea mea.

Vreau foarte mult să am copii, dar pot să mai aștepte puțin, pentru că am această plăcere de a juca tenis, la care nu vreau să renunț deocamdată” - Simona Halep, pentru tennismajors.com.

Patrick Mouratoglou, mesaj înaintea debutului de la WTA Madrid

Turneul de categorie „WTA 1000” de la Madrid (28 aprilie - 7 mai) este prima competiție unde Simona Halep îl va avea în lojă pe antrenorul Patrick Mouratoglou.

Fosta lideră WTA a câștigat în două rânduri turneul spaniol, la edițiile din 2016 și 2017.

„Ne-am făcut temele! Urmează primul test real, mâine, la Madrid”, a scris Mouratoglou pe Twitter.

Simona Halep, traseul virtual de la WTA Madrid

Turul I - Shuai Zhang

Turul II - Paula Badosa

Optimi - Coco Gauff

Sferturi - Ons Jabeur

Semifinale - Aryna Sabalenka / Karolina Pliskova

Finală - Iga Swiatek / Maria Sakkari / Garbine Muguruza.

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.

Unde ar trebui să joace Halep în următoarele săptămâni:

Madrid - Mutua Open (29 aprilie - 8 mai), categorie WTA 1000.

Roma - Internazionali BNL D'Italia (10 mai - 16 mai), categorie WTA 1000).

Paris - Roland Garros (30 mai - 13 iunie), Grand Slam.