Organizatorii de la Madrid au anunțat un forfait de ultimă oră, Iga Swiatek (principala favorită) retrăgându-se de la competiția de categorie WTA 1000.

Iga SwiatekFoto: Dan O' Connor/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

În acest sezon, Iga Swiatek a reușit deja 32(!) de victorii, poloneza cedând în trei cazuri. La Madrid, lidera WTA era mare favorită la câștigarea trofeului de la Caja Magica.

Iga Swiatek și motivul retragerii de la Madrid

„După mai multe săptămâni intense și câștigarea a patru titluri la rând, este momentul să am grijă de brațul meu, care a fost obosit încă de la Miami. Am nevoie de o pauză. De aceea, din păcate, trebuie să mă retrag de la Madrid Open.

Corpul meu are nevoie de odihnă. Îmi voi lua timp pentru a mă pregăti pentru turneele de la Roma și Paris. Ne vom revedea curând.

Sper să joc la Madrid de mai multe ori în viitor. Abia aștept” - Iga Swiatek pe Twitter.

De știut:

  • Iga Swiatek are șapte titluri WTA în palmares: Roland Garros (2020), Roma, Adelaide (2021), Doha, Indian Wells, Miami și Stuttgart (2022). Ea a mai jucat o finală la Lugano (2019).

Cine a reușit să o învingă pe Iga Swiatek în 2022

Doar trei înfrângeri are poloneza în acest sezon. Swiatek a fost depășită de Ashleigh Barty la Adelaide (2-6, 4-6, în semifinale), de Danielle Collins la Australian Open (4-6, 1-6, în semifinale) și de Jelena Ostapenko la Dubai (6-4, 1-6, 6-7(4), în turul al doilea).

Rezultatele înregistrate de Iga Swiatek în acest sezon

Stuttgart - Campioană

Miami - Campioană

Indian Wells - Campioană

Doha - Campioană

Dubai - Optimi

Australian Open - Semifinale

Adelaide - Semifinale.

Anunțul organizatorilor de la Madrid:

România le are deja pe tabloul principal pe Simona Halep (meci cu Shuai Zhang) și Sorana Cîrstea(partidă cu Nuria Parrizas Diaz)

WTA Mutua Madrid Open are loc în perioada 28 aprilie - 7 mai pe zgura din complexul de la Caja Magica. Face parte din categoria WTA 1000, are premii totale în valoare de $6.575.560, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Simona Halep s-a impus la edițiile din 2016 și 2017.