​Rafael Nadal a anunțat pe contul personal de Instagram că va reveni pe teren după accidentarea suferită la Indian Wells, ibericul urmând să participe la turneul Masters de la Madrid.

HotNews.roFoto: Hotnews

Rafael Nadal revine în circuitul ATP - Va juca la Madrid

Campionul de la Australian Open 2022 precizează că se află în plin program de pregătire și că revenirea va fi dificilă, dar că abia așteaptă să joace „acasă” la Caja Magica.

„În ciuda faptului că abia mă pregătesc şi este dificil, abia aştept să joc şi să o fac acasă, pentru că astfel de ocazii sunt puţine. Aşa că voi încerca să fac tot ce pot. Ne vedem la Madrid” - Rafael Nadal, pe Instagram.

Mutua Madrid Open are loc în perioada 1-8 mai 2022, se dispută pe zgură și face parte din categoria Masters (ATP 1000). Competiția are premii totale în valoare de €6.744.165. Campionul en-titre este Alexander Zverev (2021), iar jucătorul cu cele mai multe titluri este Rafael Nadal (5).

Nadal, 20 de victorii și o singură înfrângere în 2022

Rafa a suferit o accidentare la Indian Wells, fisură de stres la a treia coastă stângă, iar din cauza acestei probleme a ratat participarea la Monte Carlo și la Barcelona.

Nadal a pierdut ultimul meci disputat în circuitul ATP, finala de la Indian Wells jucată cu Taylor Fritz. Este de fapt singura înfrângere suferită până acum de iberic în 2022.

Rafa s-a impus în acest an la Melbourne Summer Set, Australian Open și Acapulco (toate pe hard), având 20 de victorii și o înfrângere. Total din premii: $3.120.355.