După un început de an în care nu a putut participa la prea multe turnee din cauza refuzului de a se vaccina anti-Covid, Novak Djokovic a fost duminică învins în finala Serbia Open de Andrey Rublev. După partidă, liderul mondial a declarat că are probleme de sănătate, dar nu știe cu exactitate despre ce este vorba.

Novak DjokovicFoto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / Profimedia

Andrey Rublev a avut câștig de cauză în fața lui Novak Djokovic în finala Serbia Open după două ore și 28 de minute de joc, scor 6-2, (4)6-7, 6-0.

După partida cu jucătorul de tenis rus, Novak Djokovic a declarat că are probleme de sănătate de câteva săptămâni, dar nu știe cu certitudine despre ce este vorba. Liderul mondial a adăugat că nu este vorba de Covid-19, conform sârbilor de la Alo.

Novak Djokovic: „Ceva îmi afectează corpul și metabolismul”

„Nu e vorba de Covid-19, e altceva care mă deranjează, dar nu pot intra în detalii. Ceva îmi afectează corpul și metabolismul de câteva săptămâni. Nu am mai pățit așa ceva, poate doar la începutul carierei.

De asta spun că e vorba despre o boală. Pare că timpul de recuperare este mai mare decât mă așteptam.

În finala cu Andrey nu m-am simțit rău până în setul secund. Chiar și atunci, după time-out-ul medical pe care l-am luat, am simțit că sunt pregătit pentru decisiv.

Am avut însă energie doar pentru două game-uri. Știu că nu a fost plăcut pentru cei prezenți în tribune. Îmi pare rău, dar atât a fost posibil.

Îngrijorător este că acest sentiment nu l-am mai avut. Nu e vorba de pregătire, ci de acel lucru care mă afectează” - Novak Djokovic.

Absent mult timp din circuitul mondial (din cauza restricțiilor impuse pentru nevaccinații împotriva Covid-19), Djokovic își caută ritmul, iar la Belgrad a ajuns de fiecare dată în setul al treilea (cu Djere, Kecmanovic, Khachanov și Rublev).

Următorul turneu important din circuitul ATP va avea loc la Madrid (de categorie Masters), întrecerea de la Caja Magica urmând să aibă loc în perioada 1-8 mai 2022.