Stefanos Tsitsipas, învins în sferturile turneului de la Barcelona de Carlos Alcaraz, susține că vrea să fie cel mai bun din generația sa de jucători de tenis și nu este neapărat interesat de comparațiile dintre el și reprezentanții BIG 3 - Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer.

Stefanos TsitsipasFoto: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Eliminat în sferturi la Barcelona de ibericul Carlos Alcaraz, cel care ulterior a cucerit titlul în Catalonia, Stefanos Tsitsipas s-a arătat nemulțumit de comparațiile care se fac între el și BIG 3 (Novak Djokovic, Rafael Nadal și Roger Federer).

Sportivul grec consideră că trebuie să se concentreze pe a fi cel mai bun din generația sa, nefiind interesat de situația jucătorilor din BIG 3.

„Am muncit din greu să fiu comparat cu cei din BIG 3 și cei mai buni jucători din generația mea. Ar trebui să fiu mai aproape de ei pentru că am 23 de ani deja, dar lupt cu cei de vârsta mea.

Eu vreau să fiu cel mai bun jucător al generației mele și vom vedea dacă cei din BIG 3 vor reveni la forma care i-a consacrat. Eu mă concentrez la ce se întâmplă cu mine și nu la jucătorii mai în vârstă” - Stefanos Tsitsipas.

Stefanos Tsitsipas, gest lipsit de fair-play la ATP Barcelona

Stefanos Tsitsipas a fost învins de spectaculosul Carlos Alcaraz (4-6, 7-5, 2-6) în sferturile turneului de categorie „ATP 500” de la Barcelona (competiție cucerită ulterior de iberic), la finalul unui meci în care grecul a fost din nou acuzat de lipsă de fair-play și penalizat de arbitru pentru o nouă pauză neanunțată de vestiar.

La scorul de 3-0 pentru Alcaraz în setul decisiv, Tsitsipas a plecat la vestiar în pauza dintre game-uri fără să anunțe arbitrul. La revenirea pe teren, grecul a fost huiduit de fanii prezenți în tribune și penalizat cu două puncte de arbitru pentru pauza neanunțată pe care și-a luat-o.

La finalul primul set al confruntării din sferturi de la Barcelona, Stefanos Tsitsipas a ajuns cu greu la o minge trimisă de spaniol și a returnat-o aproape de fața lui Alacaraz. Spaniolul s-a ferit totuși de mingea trimisă aproape de fața sa.