Liudmila Samsonova s-a demonstrat a fi cea mai dificilă adversară pe care Iga Swiatek a întâlnit-o în ultimele două luni. Lidera mondială a obținut calificarea în finala turneului de la Stuttgart (WTA 500), după ce a trecut în trei seturi de rusoaica aflată pe locul 31 în clasamentul WTA.

HotNews.roFoto: Hotnews

Swiatek s-a impus cu (4)6-7, 6-4, 7-5 (trei ore și trei minute de joc) și a obținut astfel a 22-a victorie la rând în circuitul feminin.

Poloneza a condus cu 3-0 în debutul partidei, dar sportiva din Rusia a recuperat breakul și a câștigat primul set reușind să obținută singurul minibreak încă de la primul schimb al tiebreakului.

Iga a realizat singurul break din setul secund în al nouălea game și a avut nervii mai tari în decisiv (i-a „spart” de trei ori serviciul adversarei, în timp ce aceasta a făcut-o doar de două ori).

De știut:

În a patra finală consecutivă (a cucerit trofee la Doha, Indian Wells și Miami), Iga se va duela cu Aryna Sabalenka. Sportiva din Belarus s-a impus în fața ibericei Paula Badosa, scor 7-6(5), 6-4.

În acest an, Swiatek are 29 de victorii și trei înfrângeri.

Cele mai spectaculoase lovituri ale partidei dintre Iga Swiatek și Liudmila Samsonova

Rezultatele înregistrate de Iga Swiatek în 2022

Miami - Campioană

Indian Wells - Campioană

Doha - Campioană

Dubai - Optimi

Australian Open - Semifinale

Adelaide - Semifinale.

Porsche Tennis Grand Prix, competiție de categorie „WTA 500”, are premii totale în valoare de $703.580. Ultima campioană este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis).