Andrey Rublev a reacționat după excluderea sportivilor ruși de la Wimbledon 2022 din cauza invadării Ucrainei. Jucătorul de tenis aflat pe locul opt în clasamentul mondial susține că „motivele excluderii nu au nicio noimă” și este vorba despre o „discriminare totală”.

Andrey RublevFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce Novak Djokovic și Martina Navratilova au criticat decizia organizatorilor de la Wimbledon de a interzice participarea sportivilor din Rusia şi Belarus la al treilea turneu de Grand Slam al anului, a venit rândul lui Andrey Rublev să ia o poziție similară.

Jucătorul de tenis rus susține că nu vede logica deciziei organizatorilor de la All England Club și se consideră discriminat ca urmare a deciziei acestora.

A 57-a zi de război în Ucraina - Cele mai importante evenimente sunt LiveText pe HotNews.ro.

Andrey Rublev, mesaj dur după excluderea de la Wimbledon 2022

„Motivele excluderii nu au nicio noimă, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă este discriminare totală.

Dacă toţi banii din fondul de premii s-ar dona în scop umanitar pentru familiile și pentru copiii care suferă, cred că asta ar reprezenta ceva, măcar într-o mică măsură.

Astfel, tenisul va fi primul şi singurul sport care donează o astfel de sumă, lucru ce se va întâmpla chiar la Wimbledon. Asta va face ca Grand Slamului englez să îi revină gloria după decizia greșită luată” - Andrey Rublev.

Sportivi de top din ATP și WTA nu vor putea participa la Wimbledon 2022

Această decizie îi afectează pe mai multi sportivi de top din circuitele ATP și WTA, printre aceștia numărându-se Daniil Medvedev (2 ATP), Andrey Rublev (8 ATP), Anastasia Pavlyucenkova (15 WTA), toti din Rusia, respectiv Aryna Sabalenka (4 WTA) şi Victoria Azarenka (18 WTA), din Belarus.

În tenis, turneele din Rusia şi Belarus au fost anulate, iar cele două ţări au fost excluse de la competiţiile pe echipe (Cupa Davis şi Billie Jean King Cup, amândouă câştigate de Rusia anul trecut). Jucătorilor li se permite să concureze individual în turnee, dar nu sub numele şi drapelul ţărilor lor.

Totuşi, cele patru turnee de Grand Slam, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, sunt independente de circuitul masculin şi cel feminin.

Următorul turneu de Grand Slam va avea loc între 22 mai şi 5 iunie la Roland Garros, iar organizatorii francezi nu au comunicat până în prezent nicio interdicţie pentru jucătorii ruşi şi belaruşi, aşa cum se întâmplă şi în cazul US Open.

Citește și: