Revenită în circuit după o pauză de șase luni, Bianca Andreescu a avut parte de o aventură scurtă la turneul de categorie „WTA 500” de la Stuttgart: sportiva canadiană de origine română s-a oprit în optimi.

Bianca AndreescuFoto: Tom Weller / AFP / Profimedia

Ajunsă pe locul 121 în ierarhia mondială, Andreescu a fost învinsă în trei seturi de Aryna Sabalenka (4 WTA, a treia favorită și finalistă la ediția din 2021), scor 6-1, 3-6, 6-2. Meciul a durat o oră și 53 de minute.

Aryna (care nu va putea participa la Wimbledon 2022) se va duela pentru un loc în semifinale cu învingătoarea partidei dintre Anett Kontaveit (8 WTA, favorită 5) și Ekaterina Alexandrova (39 WTA).

Bianca Andreescu a revenit în circuitul WTA după șase luni de pauză

Campioană la US Open 2019, Bianca nu mai jucase la niciun turneu după Indian Wells 2021. Andreescu a anunțat înainte de 2022 că va amâna startul sezonului pentru a se recupera după un an epuizant din punct de vedere emoțional.

Andreescu, fost numărul patru mondial, nu a participat la Australian Open, primul Grand Slam al anului, motivând că nu este pregătită psihic să revină pe teren.

După succesele de la Indian Wells, Toronto şi US Open din 2019, Bianca Andreescu a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă. Accidentările, infectarea cu Covid-19 și rezultatele slabe au dus-o pe canadiancă în afara TOP 100 mondial.

Sub îndrumarea lui Sven Groeneveld, care a lucrat în trecut și cu Maria Sharapova, Andreescu încearcă să revină în prim-planul tenisului mondial.

Porsche Tennis Grand Prix, competiție de categorie „WTA 500”, are premii totale în valoare de $703.580. Ultima campioană este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis).