Novak Djokovic a avut parte de un meci extenuant la debutul său la Serbia Open. Liderul ierarhiei mondiale s-a calificat în sferturi după ce l-a învins în trei seturi pe compatriotul Laslo Djere (50 ATP), scor 2-6, 7-6(6), 7-6(4). Confruntarea a durat trei ore și 23 de minute.

Novak DjokovicFoto: Darko Vojinovic / AP - The Associated Press / Profimedia

Cu doar trei meciuri oficiale jucate în acest sezon (nu a avut drept de participare la Australian Open, Indian Wells și Miami pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19), Nole s-a chinuit pe toată durata partidei pentru a rămâne aproape de adversar.

La Belgrad, Nole a avut un început foarte slab de partidă și a pierdut primul set cu 6-2 după ce și-a cedat de două ori serviciul. Liderul ierarhiei ATP a fost condus cu 4-3 în setul secund, dar a reușit să recupereze rapid breakul și să se impună la 6 în tiebreak.

Djokovic și Djere au făcut schimb de breakuri în debutul setului decisiv, ambii au mai ratat câteva oportunități importante la retur în gameurile următoare și Novak a reușit în cele din urmă să obțină victoria în tiebreak (7-4) după ce a câștigat ultimele patru puncte ale partidei.

De știut:

Novak Djokovic a disputat în acest sezon doar cinci meciuri (inclusiv cel de miercuri), el participând la alte două turnee în afară de Belgrad: Dubai (eliminat de Jiri Vesely) și Monte Carlo (învins de Alejandro Davidovich Fokina).

Djokovic se va duela în sferturi cu un alt sârb, după ce Miomir Kecmanovic (38 ATP) a trecut de australianul John Millman (80 ATP), scor 6-4, 7-6(5).