Fără turneu disputat de la Indian Wells 2021 până în prezent, Bianca Andreescu (121 WTA) va participa la competiția de categorie „WTA 500” de la Stuttgart (18-24 aprilie).

Bianca AndreescuFoto: ANGELA WEISS / AFP / Profimedia

În primul tur, canadianca dă piept cu Jule Niemeier, locul 108 WTA. Dacă trece de germancă, Andreescu o va înfrunta pe Aryna Sabalenka (4 WTA).

Aflată acum pe locul 121 în ierarhia mondială, jucătoarea în vârstă de 21 de ani va evolua pentru prima oară în carieră la turneul de la Stuttgart.

Bianca Andreescu, revenire în circuitul WTA după șase luni

Campioană la US Open 2019, Bianca nu a mai jucat la niciun turneu după Indian Wells 2021. Andreescu a anunțat înainte de 2022 că va amâna startul sezonului pentru a se recupera după un an epuizant din punct de vedere emoțional.

Andreescu, fost numărul patru mondial, nu a participat la Australian Open, primul Grand Slam al anului, motivând că nu este pregătită psihic să revină pe teren.

După succesele de la Indian Wells, Toronto şi US Open din 2019, Bianca Andreescu a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă. Accidentările, infectarea cu Covid-19 și rezultatele slabe au dus-o pe canadiancă în afara TOP 100 mondial.

Sub îndrumarea lui Sven Groeneveld, care a lucrat în trecut și cu Maria Sharapova, Andreescu încearcă să revină în prim-planul tenisului mondial.

Porsche Tennis Grand Prix, competiție de categorie „WTA 500”, are premii totale în valoare de $703.580. Ultima campioană este Ashleigh Barty (retrasă între timp din tenis).