Ocupantă a locului 123 în ierarhia mondială, Mihaela Buzărnescu nu a avut nicio șansă în meciul cu Iga Swiatek, lidera WTA arătând un nivel foarte bun al jocului. Partida a durat doar 55 de minute (6-1, 6-0), iar în urma acestui succes categoric Polonia conduce cu 2-0 împotriva României (Billie Jean King Cup, baraj de calificare la turneul final).

Mihaela BuzarnescuFoto: John Walton / PA Images / Profimedia

Polonia vs România 2-0 în Billie Jean King Cup

Magda Linette - Irina Begu 6-1, 4-6, 6-2

Iga Swiatek - Irina Begu 6-1, 6-0

Desfășurarea partidei dintre Iga Swiatek și Mihaela Buzărnescu, scor 6-1, 6-0 din FedCup

6:0 Iga a început gameul cu un as și l-a continuat la același nivel ridicat. Meciul a durat doar 55 de minute, iar Polonia conduce acum cu 2-0 în meciul cu România.

5:0 Swiatek fructifică fiecare oportunitate, fiecare minge mai moale. Arată un tenis incredibil. Între timp, scorul a devenit 5-0. Nu sunt multe de spus, poloneza dominând cu autoritate cap-coadă acest meci...

4:0 Mihaela prinde două lovituri spectaculoase, dar este totuși prea puțin la acest nivel. Iga are acum 4-0.

3:0 Swiatek mai face un break, este o diferență prea mare de valoare între cele două sportive.

2:0 Swiatek nu slăbește ritmul, iar Mihaelei îi este tot mai greu să facă puncte. Iga s-a distanțat la 2-0, iar meciul curge categoric în favoarea polonezei.

1:0 Cu toate că a fost un game echilibrat, acesta i-a revenit tot polonezei. Iga conduce cu 1-0 în setul al doilea.

6:1 Swiatek ratează o primă minge de set după ce a trimis în fileu cu un forehand. Buzărnescu încearcă să se apere cu un backhand de slice, dar punctul îi revine adversarei. Și a doua minge de set este irosită de Iga. În cele din urmă, Swiatek se impune după 21 de minute, scor 6-1.

5:1 Miki își face serviciul la ultima strigare, iar acel zero din dreptul ei se modifică în cele din urmă. Este însă foarte greu chiar și să faci puncte contra unei jucătoare într-o asemenea formă...

5:0 Iga face puncte de peste tot: reverul în cross este decisiv, iar publicul polonez este încântat de ceea ce vede. Vine și prima dublă a liderei mondiale. Mihaela încearcă și cu sliceul să-i mai taie din elan adversarei, dar pur și simplu Swiatek este de neabordat până acum.

4:0 Swiatek continuă să joace la un nivel foarte înalt: mingea lovită din urcare, precizie, iar scorul capătă proporții.

3:0 Iga este peste tot, iar la 30-0 vine și primul punct câștigat de Mihaela. Swiatek închide gameul cu al doilea as, poloneza s-a distanțat deja la 3-0.

2:0 Swiatek a câștigat toate punctele până acum, iar scorul este 2-0 în favoarea ei. Start perfect de meci pentru poloneză.

1:0 A început partida cu Iga la serviciu. Game la zero câștigat de lidera WTA.

Mihaela Buzărnescu și Iga Swiatek nu s-au întâlnit până acum în circuitul WTA. Polonia conduce cu 1-0 după ce Magda Linette a trecut de Irina Begu, „racheta” numărul unu a României în meciul de la Radom.

Polonia vs România, programul meciurilor din Billie Jean King Cup

Sâmbătă sunt programate celelalte meciuri de simplu, dar și cel de dublu.

De la ora 12:00

Irina Begu vs Iga Swiatek

Urmat de

Mihaela Buzărnescu vs Magda Linette

Urmat de

Magdalena Frech/Alicja Rosolska - Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu.

Horia Tecău și problemele mari de lot

Simona Halep (20 WTA) a fost prima care a declarat forfait, Jaqueline Cristian (70 WTA) este accidentată de ceva vreme, Sorana Cîrstea (24 WTA) s-a retras din naționala României, iar Gabriela Ruse (56 WTA) și Raluca Olaru (42 WTA la dublu) sunt ultimele pe lista indisponibilelor.

Polonia, condusă de Iga Swiatek, lidera WTA

Polonia se prezentă la meciul cu România cu o echipă din care nu lipsește Iga Swiatek (1 WTA). Mai fac parte din lot Magda Linette (58 WTA la simplu şi 26 la dublu), Magdalena Frech (87 WTA), Alicja Rosolska (59 WTA la dublu) şi Maja Chwalinska (265 WTA). Căpitan nejucător este Dawid Celt.

De știut:

  • Câștigătoarea va merge la Turneul Final 2022, acolo unde se vor afla cele mai bune 12 echipe din lume.
  • Învinsa va disputa un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.