Irina Begu a pierdut meciul jucat contra sportivei Magda Linette, iar Polonia a câștigat primul punct în meciul din Billie Jean King Cup (fostă FedCup) contra României. Învingătoarea duelului de la Radom va merge la Turneul Final 2022, acolo unde se vor afla cele mai bune 12 echipe din lume.

Irina BeguFoto: Mark Brown / Getty images / Profimedia

Iga Swiatek vs Mihaela Buzărnescu este live textpe HotNews.ro.

Desfășurarea partidei dintre Irina Begu vs Magda Linette 1-6, 6-4, 2-6 din FedCup

2:6 Magda accelerează perfect cu o dreaptă în cross scurt, poloneza anulează șansa de break a Irinei. Minge de meci pentru Linette. Poloneza trimite în fileu cu un backhand în cross. Egalitate. Încă o minge de break ratată de Begu. Linette revine și închide în cele din urmă partida. Polonia conduce România cu 1-0.

2:5 Irina caută prea mult liniile și din păcate comite destule erori. Linette este hotărâtă, atacă, iar Begu are de apărat două mingi de break. Magda joacă bine pe un contre pied, iar breakul apare. Polonia este la un singur game distanță de a câștiga primul punct al duelului cu România.

2:4 Irina lovește puțin în întârziere, iar reverul său se duce pe culoarul de dublu. Poloneza are deja opt puncte la rând câștigate pe propriul serviciu. Game alb, Linette se distanțează din nou pe tabelă.

2:3 Irina își adună forțele, serveste cu mult kick, iar mai apoi face diferența cu ajutorul forehandului. Sportiva noastră se apropie pe tabelă, este nevoie de un break.

1:3 Linette traversează un moment bun, iar o dreaptă în cross scurt își atinge ținta spre bucuria polonezei. Irina joacă prea scurt, iar Magda profită și trimite decisiv cu forehandul. Linette confirmă breakul cu un game alb.

1:2 După un început slab de game (0-30), Irina face pasul spre fileu. O ajută și serviciul mai apoi (30-30). Rever fantastic al Irinei, sunt trei puncte la rând. Din păcate, Irina are o cădere deși a dat senzația că deține controlul. O dreaptă inversă se duce mult în aut, iar poloneza face breakul.

1:1 Magda nu a întâmpinat probleme în a-și câștiga gameul de serviciu. Poloneza s-a impus la 15, iar egalitatea a fost restabilită în setul decisiv.

1:0 Irina începe bine setul decisiv: ea se impune cu ajutorul serviciului, iar acum va încerca să facă diferența de la retur.

6:4 Irina joacă puțin mai înalt și cu mai mult efect, iar Linette pare incomodată de această tactică. Magda ratează complet un voleu drive de forehand, iar Begu are minge de set. Încă o eroare comisă de poloneză, iar setul merge în dreptul Irinei. Vom avea o manșă decisivă pentru a stabili învingătoarea partidei.

5:4 Irinaface un game de serviciu bun și trece încă o dată în avantaj pe tabelă. Begu a fost puternică mental într-un moment în care toată presiunea era pe ea.

4:4 Linette este mai inspirată, joacă mai precis, iar egalitatea este restabilită. A fost 4-1 pentru Irina, acum toată presiunea se mută pe umerii jucătoarei noastre.

4:3 Din păcate, Irina face cel mai slab game din acest set la serviciu.Begu face și o dublă greșeală și îi permite adversarei să recupereze breakul. Linette pare să-și fi revenit, poloneza are în forehand o armă importantă în aceste momente.

4:2 Linette încearcă să rămână aproape, servește precis și câștigă un game foarte important de serviciu. Este 4-2 pentru Begu.

4:1 Irina începe gameul cu două duble greseli. Poloneza ajunge în situația de a avea o minge de break, dar Begu o salvează. Jucătoarea noastră a fost ajutată de forehand, lovitură cu care a reușit să o pună în dificultate pe adversară. Este 4-1 între timp pentru Irina.

3:1 Magda oprește seria gameurilor câștigate de Irina. Poloneza fructifică avantajul serviciului și „apare” pe tabelă în al doilea set.

3:0 Irina joacă în mod evident altceva: a oprit seria greșelilor, are un alt moral, îi intră multe dintre loviturile de atac. Sportiva noastră conduce acum cu 3-0 (un singur break).

2:0 Irina este un pic mai agresivă la retur: trimite puternic și cu adâncime, iar Magda începe să comită și ea erori. Begu reușește să facă breakul, sportiva noastră conduce acum cu 2-0. Pare ceva mai intrată în meci Irina în aceste momente, are parcă o altă încredere în propriile-i forțe.

1:0 Irina a avut parte de un start greoi de game, dar a reușit cumva să câștige patru puncte la rând și să treacă pentru prima dată în avantaj pe tabelă în acest meci.

1:6 Magda închide setul la prima ocazie, Irina nu are momentan un răspuns pentru jocul destul de exact al polonezei.

1:5 Irina nu simte neapărat foarte bine mingea, nu pare să o ajute nici suprafața de joc. Sportiva noastră își cedează încă o dată serviciul, iar soarta primului set parte rezolvată.

1:4 Irina a pus mai multă presiune de la retur, iar acest lucru s-a concretizat prin două șanse de break. Din păcate, Begu nu a reușit să fructifice vreuna. Linette a revenit, a servit mai inspirat și gameul a fost câștigat de poloneză. Magda conduce cu 4-1. Mare păcat, Irina a avut șansele ei în acest game.

Linette lovește mingea din urcare, pare să se simtă mai bine pe această suprafață decât Irina noastră (cel puțin până la acest moment).

Agnieszka Radwanska este în tribune la Radom.

1:3 Irina reușește să câștige primul game, a servit ceva mai aspru și a făcut față agresivității adversarei.

0:3 Linette servește la un nivel ridicat, iar Irina nu poate face mare lucru de la retur. Poloneza se desprinde la 3-0 și are parte de un început de meci foarte bun.

0:2 Linette este jucătoarea cu mai multă inițiativă în aceste momente. Își asumă unele riscuri, iar tabela îi surâde: poloneza are două mingi de break. Din păcate, Irina face două duble greșeli, iar Linette face primul break al partidei.

0:1 A început partida de la Radom cu poloneza la serviciu. Un game echilibrat în care cele două jucătoare au încercat să ia pulsul meciului. Magda și-a câștigat serviciul fără prea mari bătăi de cap.

Au fost intonate cele două imnuri. O mică problemă pentru organizatori: imnul țării gazdă a pornit cu întârziere, iar spectatorii și jucătoarele au început să cânte fără suportul stației de amplificare.

Ocupantă a locului 63 în ierarhia mondială, Irina Begu s-a întâlnit de patru ori în circuitul WTA cu Magda Linette (58 WTA). Este 3-1 în favoarea polonezei.

După trei victorii consecutive ale Magdei, Irina s-a impus la ultimul meci direct jucat (în 2021, semifinale la Cleveland).

În al doilea meci de simplu al zilei de vineri, Mihaela Buzărnescu (123 WTA) va avea o misiune foarte grea împotriva liderei mondiale Iga Swiatek.

Polonia vs România, programul meciurilor din Billie Jean King Cup

Sâmbătă sunt programate celelalte meciuri de simplu, dar și cel de dublu.

De la ora 12:00

Irina Begu vs Iga Swiatek

Urmat de

Mihaela Buzărnescu vs Magda Linette

Urmat de

Magdalena Frech/Alicja Rosolska - Andreea Mitu/Andreea Prisăcariu.

Horia Tecău și problemele mari de lot

Simona Halep (20 WTA) a fost prima care a declarat forfait, Jaqueline Cristian (70 WTA) este accidentată de ceva vreme, Sorana Cîrstea (24 WTA) s-a retras din naționala României, iar Gabriela Ruse (56 WTA) și Raluca Olaru (42 WTA la dublu) sunt ultimele pe lista indisponibilelor.

Polonia, condusă de Iga Swiatek, lidera WTA

Polonia se va prezenta la meciul cu România cu o echipă din care nu va lipsi Iga Swiatek (1 WTA). Mai fac parte din lot Magda Linette (58 WTA la simplu şi 26 la dublu), Magdalena Frech (87 WTA), Alicja Rosolska (59 WTA la dublu) şi Maja Chwalinska (265 WTA). Căpitan nejucător este Dawid Celt.

De știut:

  • Câștigătoarea va merge la Turneul Final 2022, acolo unde se vor afla cele mai bune 12 echipe din lume.
  • Învinsa va disputa un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.