​Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP), care l-a învins pe Novak Djokovic în al doilea tur al turneului de la Monte Carlo, consideră că el și Carlos Alcaraz vor domina tenisul spaniol și cel mondial peste câțiva ani.

Alejandro Davidovich FokinaFoto: Laurent Lairys/DPPI/LiveMedia / Shutterstock Editorial / Profimedia

După ce a trecut de Novak Djokovic în turul doi, Alejandro Davidovich Fokina l-a învins și pe David Goffin (47 ATP) și va juca contra lui Taylor Fritz (al zecelea favorit și ultimul campion de la Indian Wells) în sferturile turneului de la Monte Carlo.

În vârstă de doar 22 de ani, Fokina consideră că nu mai este mult timp până când el împreună cu Carlos Alcaraz (11 ATP și câștigătorul turneului de la Miami) vor domina atât tenisul spaniol, cât și cel mondial. În același timp, ibericul susține că obiectivul lui este să devină numărul unu mondial.

Fokina și Alcaraz, următorii lideri ai tenisului spaniol și mondial

„Avem mulți jucători în Spania, dar sunt destul de bătrâni. În câțiva ani se vor retrage. Atunci vom avea mai mult loc pentru a juca în Cupa Davis sau pentru a reprezenta Spania.

Cred că în mai puțin de trei ani vom deveni numărul unu și numărul doi. Acum trecem prin toți acei pași pentru a ajunge acolo.

Obiectivul meu este să fiu numărul unu în tenis. Dacă ești numărul unu, trebuie să câștigi cel puțin un turneu de Grand Slam.

Vreau să fiu cel mai bun jucător din lume, să câștig cât mai multe turnee și să mă bucur de tenis. Viața este scurtă și trebuie să te bucuri de fiecare moment.

Alcaraz crește foarte repede, va deveni un jucător foarte greu de bătut în viitor. Este deja un jucător greu de bătut. Va câștiga cu siguranță un Grand Slam și multe alte turnee” - Davidovich Fokina.