Boris Becker, fost lider ATP și câștigător a șase titluri de Grand Slam, speră ca jucătorii să nu se transforme în „calculatoare și mașinării” fără emoții, după ce ATP a avertizat că vor fi aplicate pedepse mai drastice pentru comportamentul nepotrivit pe terenul de tenis, în urma unui val de ieșiri necontrolate ale sportivilor, informează Reuters.

Boris BeckerFoto: WIktor Szymanowicz/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Alexander Zverev a fost dat afară de la turneul din Acapulco după ce și-a lovit în mod repetat racheta de scaunul arbitrului, în urma unei înfrângeri la dublu, iar Nick Kyrgios a fost amendat pentru ieșirile sale de la Indian Wells și Miami.

Becker, care și-a pierdut de multe ori cumpătul de-a lungul carierei sale, a menționat că dorește ca jucătorii să își poată exprima emoțiile pe teren.

„Sunt fericit că ni s-a permis să jucăm și să ne dezlănțuim în lipsa rețelelor de socializare și a microfoanelor, ca să spunem așa.

Astăzi... este mai dificil pentru jucători. Totul este extrem de transparent, prea transparent pentru gustul meu. Și atunci întrebarea este: cum gestionează autoritatea tenisului acest lucru?

Tenisul poate fi și un sport de agrement. Nu vreau să văd calculatoare și mașinării pe teren. Emoțiile sunt bune, un pic de sânge, sudoare și lacrimi, asta stimulează, așa a fost pe vremea noastră. Totul are o limită”, a declarat Becker (54 de ani) pentru Eurosport Germania.

ATP a declarat că își revizuiește, de asemenea, liniile directoare pentru a lua măsuri drastice împotriva recidiviștilor, după ce forul a fost criticat pentru că a fost prea „blând” în momentul în care a hotărât pedepsele acestora.

În timp ce unii jucători și-au mustrat colegii pentru comportamentul lor, Becker a menționat că toată lumea trebuie să „se uite în oglindă”.

„Nu suntem cu toții perfecți, toată lumea o ia razna uneori. Pur și simplu nu faci asta, nu ar trebui să comentezi în mod public despre comportamentul nepotrivit al altora. Cred că este greșit”, a adăugat Becker.

Casper Ruud (7 ATP) și Mats Wilander (de șapte ori câștigător de Grand Slam) au afirmat că acest tip de comportament nu își are locul pe terenul de tenis.

„Aceste ieșiri atrag atenția asupra sportului doar într-un mod negativ. Ei primesc amenzi mari, dar acest lucru nu pare să conteze pentru unii dintre jucători”, a declarat norvegianul Ruud pentru Eurosport.