Carlos Alcaraz a impresionat în acest sezon, având deja 18 victorii și cucerind titlul de la Miami. Ibericul nu a prins cea mai bună zi contra lui Sebastian Korda (locul 42 mondial), oboseala acumulată putând fi una dintre explicațiile pentru înfrângere. Americanul a obținut calificarea în optimile de la Monte Carlo (turneu de categorie Masters) după un meci de trei ore și un minut (7-6, 6-7, 6-3).

Carlos AlcarazFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

Proaspăt câștigător la Miami, Alcaraz a avut în Sebastian Korda un adversar foarte dificil.

Americanul a acoperit foarte bine terenul și i-a oferit lui Alcaraz o replică pe măsură. Fără să pară neapărat la un nivel maxim din punct de vedere fizic (a părut ușor obosit în anumite momente), Carlos a reușit să împingă disputa într-un set decisiv (câte un tiebreak câștigat de fiecare parte).

Korda a fost jucătorul mai inspirat în momentele importante, iar breakul de la 4-3 din setul al treilea s-a dovedit a fi decisiv.

După o bătălie de trei ore și un minut, Sebastian a avut câștig de cauză, scor 7-6(2), 6-7(5), 6-3. Korda a întrerupt seria câștigătoare a lui Alcaraz (șapte victorii la rând) tocmai pe suprafața favorită a ibericului - zgura.

Spaniolul a încheiat partida cu 21 de lovituri câștigătoare și 48 de erori neforțate.

18 victorii și trei înfrângeri are Carlos Alcaraz în acest an (Matteo Berettini la Australian Open și Rafael Nadal la Indian Wells se mai pot lăuda că l-au învins pe iberic în 2022).

În optimi, Korda îl va întâlni pe Taylor Fritz (13 ATP).