Învins de Alejandro Davidovich Fokina (46 ATP) în turul secund al turneului „Masters 1000” de la Monte Carlo, Novak Djokovic a recunoscut că lipsa meciurilor oficiale din acest sezon și-a spus cuvântul în setul decisiv, moment al partidei în care a rămas fără combustibil.

Novak DjokovicFoto: Valery HACHE / AFP / Profimedia

VIDEO Novak Djokovic, eliminat de la Monte Carlo de Alejandro Davidovich Fokina, ocupantul locului 46 ATP

Novak Djokovic s-a prăbușit fizic în setul decisiv

Cu doar trei meciuri oficiale jucate în acest sezon (nu a avut drept de participare la Australian Open, Indian Wells și Miami pentru că nu este vaccinat împotriva Covid-19), Nole a arătat un nivel acceptabil al tenisului său, dar nu suficient de bun pentru a trece de un Davidovich Fokina care a etalat un joc exploziv.

„Vreau să îl felicit pe Alejandro. El a reuşit să găsească un ritm mai bun în primele două seturi. Am fost în corzi tot meciul, încercând să revin tot timpul. Am avut şanse pe care nu le-am fructificat, dar el ar fi putut câştiga acest meci în două seturi. În setul al treilea, m-am prăbuşit fizic complet. Nu mă puteam mişca.

(n.r. ce ar face diferit dacă ar putea să înceapă din nou acest an) Nu am de gând să vorbesc cu 'dacă' sau 'dar'. Situaţia este cea care este. Evident, este dezamăgitor să pierzi un meci şi să te simţi astfel pe teren. Dar, din nou, nu am de gând să mă opresc aici. Voi face tot ce pot pentru a fi în cea mai bună formă la Roland Garros. Acesta este marele obiectiv al sezonului pe zgură.

Ştiam că îmi va lua ceva timp să mă simt bine pe zgură. Întotdeauna a fost aşa din punct de vedere istoric. Nu am jucat niciodată foarte bine în turneele de deschidere ale sezonului pe zgură.

(n.r. dacă e dezamăgit sau crede că situaţia e una normală după tot ce s-a întâmplat) Bineînţeles că sunt dezamăgit. Nu ne place să pierdem, suntem sportivi profesionişti. Şi nu mi-a plăcut cum m-am simţit din punct de vedere fizic în cel de-al treilea set. Am rămas fără carburant. Nu am putut să lupt cu adevărat cu el în schimburile lungi de mingi. Iar dacă nu-ţi simţi picioarele pe zgură, este o misiune imposibilă.

Aşa că nu-mi place sentimentul pe care l-am avut în setul al treilea, dar voi analiza cu echipa mea de ce a fost aşa şi sper ca săptămâna viitoare să fie mai bine, la Belgrad” - Novak Djokovic, potrivit lequipe.fr.

De știut:

  • Djokovic și Davidovich Fokina s-au mai întâlnit în alte două rânduri în circuitul ATP, de fiecare data câștigând sârbul (Roma și JO Tokyo, ambele dispute în 2021).

  • Novak Djokovic a disputat în acest sezon doar patru meciuri (inclusiv cel de marți), el participând la un singur turneu în afară de Monte Carlo: Dubai. Liderul mondial a fost eliminat de Jiri Vesely, scor 6-4, 7-6(4).

  • Alejandro Davidovich Fokina se va duela în optimi cu învingătorul partidei dintre belgianul David Goffin (47 ATP) și britanicul Daniel Evans (27 ATP).