Simona Halep are în palmares două titluri de Grand Slam, dar nu i-a fost deloc ușor să îl obțină pe primul. Fosta lideră mondială a vorbit despre momentele dificile prin care a trecut după ce a fost învinsă de Jelena Ostapenko în finala de la Roland Garros 2017.

Simona HalepFoto: Charles Baus/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Halep a jucat cinci finale de Grand Slam, dar trofeele de la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 au venit abia după ce sportiva noastră a pierdut în ultimul act la Roland Garros 2014, 2017 și Australian Open 2018.

Simona Halep și depresia provocată de finala pierdută la Roland Garros 2017

„Înainte de a câștiga primul Grand Slam, am pierdut o altă finală la Openul Franței (n.r. Roland Garros). Conduceam meciul... A fost cel mai deprimant moment din viața mea. Trei luni n-am putut să fiu fericită, nu mă puteam bucura de nimic, uneori mă trezeam plângând în timpul nopții.

Aveam 6-3, 3-0, dar am pierdut meciul. Dar am știut că trebuie să continui să muncesc, nu am renunțat la antrenament, a doua zi eram pe teren și mă antrenam din greu.

Apoi, în ianuarie am pierdut o altă finală, dar am fost foarte aproape, am jucat foarte bine și n-a fost vorba despre jocul meu. Adversara a fost un pic mai bună, mai puternică. Am continuat să cred că ziua mea va veni și am continuat să muncesc. După, următorul Grand Slam pe care l-am jucat l-am câștigat” - Simona Halep pentru Top Court.

Top Court este platforma oficială de e-learning de tenis a circuitelor ATP și WTA.

Simona Halep va fi antrenată de Patrick Mouratoglou

Simona Halep a anunțat joi pe contul personal de Twitter începerea unei colaborări neașteptate: fosta lideră WTA va fi antrenată de Patrick Mouratoglu, cel despre care se știa în circuitul WTA că este încă antrenorul Serenei Williams.

Alături de Mouratoglou, sportiva noastră a precizat că își dorește să câștige primul ei titlu de Grand Slam pe hard și că va încerca să fie mai agresivă pe teren.

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor - Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open - două trofee / Roland Garros - două trofee / Wimbledon - trei trofee / US Open - trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai - Madrid în 2010).