Echipa lui Rafael Nadal a anunțat că încă nu este cert când va reveni câștigătorul Australian Open 2022 pe terenul de tenis. Între timp, spaniolul a declarat forfait pentru turneul de la Barcelona (16-24 aprilie).

Rafael NadalFoto: Ella Ling / Shutterstock Editorial / Profimedia

După finala de la Indian Wells pierdută în fața lui Taylor Fritz, Rafael Nadal a informat că va lipsi de pe teren până la șase săptămâni din cauza unei fracturi în zona coastelor.

În aceste condiții, echipa lui Rafael Nadal a anunțat marți că spaniolul nu va participa la turneul de categorie ATP 500 de la Barcelona, potrivit Reuters.

„Rafa s-a retras de pe lista participanților de la Barcelona. Nu știm încă momentul revenirii sale pentru primul turneu pe zgură, dar sperăm să fie cât mai rapid”, a declarat echipa câștigătorului a 21 de Grand Slamuri.

Turneele Masters de la Madrid (26 aprilie - 8 mai) și Roma (2 mai - 15 mai) sunt următoarele competiții importante pe zgură la care Rafael Nadal ar putea participa, înainte de Roland Garros (22 mai - 5 iunie).

Rafael Nadal a avut un început foarte bun de sezon în 2022, cucerind turneul Melbourne Summer Set 1, cel de la Acapulco și Australian Open (devinind jucătorul de tenis cu cele mai multe Grand Slamuri cucerite în carieră - 21).