Horia Tecău, căpitan nejucător, a definitivat echipa cu care va aborda partida cu Polonia din FedCup (actuala Billie Jean King Cup).

Mihaela BuzarnescuFoto: Ben Stansall / AFP / Profimedia Images

Nevoită să declare forfait din cauza unei inflamaţii cardiace, Gabriela Ruse (56 WTA) a fost înlocuită de Mihaela Buzărnescu. De asemenea, Raluca Olaru (cea mai în formă jucătoare de dublu a României) se resimte după ce a trecut recent prin Covid-19 și i-a lăsat locul Andreei Prisăcariu.

Ocupantă a locului 123 WTA, Buzărnescu va face parte din echipă alături de Irina Begu (63 WTA), Monica Niculescu (44 WTA la dublu) și Andreea Prisăcariu (200 WTA la dublu)

Cel mai probabil, Horia Tecău le va folosi pe Irina Begu și pe Mihaela Buzărnescu la simplu, iar pe Monica Niculescu și Andreea Prisăcariu la dublu (există și varianta Niculescu / Begu).

5 absențe importante din echipa de FedCup a României

Rând pe rând, Horia Tecău s-a văzut nevoit să tot modifice numele sportivelor pe care se va baza la meciul cu Polonia.

Simona Halep (20 WTA) a fost prima care a declarat forfait, Jaqueline Cristian (70 WTA) este accidentată de ceva vreme, Sorana Cîrstea (24 WTA) s-a retras din naționala României, iar Gabriela Ruse (56 WTA) și Raluca Olaru (42 WTA la dublu) sunt ultimele pe lista indisponibilelor.

Polonia, condusă de Iga Swiatek, lidera WTA

Polonia se va prezenta la meciul cu România cu o echipă din care nu va lipsi Iga Swiatek (1 WTA). Mai fac parte din lot Magda Linette (58 WTA la simplu şi 26 la dublu), Magdalena Frech (87 WTA), Alicja Rosolska (59 WTA la dublu) şi Maja Chwalinska (265 WTA). Căpitan nejucător este Dawid Celt.

De știut:

  • Meciurile din cadrul întâlnirii dintre Polonia și România vor avea loc pe 15 și 16 aprilie, la Centrum Sportu din Radom. Partidele vor fi LiveText pe HotNews.ro.
  • Câștigătoarea va merge la Turneul Final 2022, acolo unde se vor afla cele mai bune 12 echipe din lume.
  • Învinsa va disputa un baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Billie Jean King Cup.