Patrick Mouratoglou este de joi noul antrenor al Simonei Halep, decizie care a fost pusă la îndoială de mai multe persoane din lumea tenisului. După Andrei Pavel, Firicel Tomai, un alt fost antrenor al sportivei din România, a declarat că nu dă șanse mari de reușită noii colaborări.

HotNews.roFoto: Hotnews

Simona Halep s-a antrenat din luna februarie a acestui an la academia lui Patrick Mouratoglou din Nisa, ca urmare a întreruperii colaborării cu antrenorii Adrian Marcu şi Daniel Dobre.

Patrick Mouratoglou și Simona Halep au anunțat, joi, pe rețelele sociale, faptul că au început o colaborare, iar francezul va fi noul antrenor al fostei lidere mondiale.

Firicel Tomai, antrenorul Simonei Halep în perioada 2008 - 2012, nu vede cu ochi buni colaborarea sportivei din România cu francezul Mouratoglou, ironizând chiar noul parteneriat, conform Digisport.

Firicel Tomai: „A luat învoire de la sultan”

„Nu m-a surprins această colaborare pentru că Simona s-a dus acolo, la academia lui Mouratoglou, să se pregătească. El a declinat prima cerere, apoi la Indian Wells a vorbit cu Serena și i-a dat acceptul. A luat învoire de la „sultan”.

Nu știu cât o să dureze colaborarea pentru că Serena vrea să revină la Wimbledon. Nu știu ce o să facă Mouratoglou când o să aibă două jucătoare de top la un turneu de Grand Slam.

Mouratoglou nu e cel mai de succes antrenor, a început cu Serena la 30 de ani. Eu cred că secretul acelei colaborări a fost Serena, nu antrenorul. Sunt antrenori foarte buni în circuit, dar care sunt modești, nu epatează, nu lucrează la marketingul lor. El și-a folosit imaginea pentru a apărea peste tot.

Mouratoglou vrea să fie în fața tuturor, să fie primul care apare. Simonei nu prea îi place lucrul ăsta, ei îi plac antrenorii mai discreți, care stau în spate și sunt lângă ea. Nu văd viitorul prea clar pentru cuplul Mouratoglou – Halep.

Dar s-ar putea să tacticizeze meciurile foarte bine și să o ajute să câștige. În concluzie, dau 40% șanse de reușită pentru această colaborare ca să meargă pe o perioadă mai lungă de câteva luni" - Firicel Tomai.

De aceeași părere este și Andrei Pavel, care a pregătit-o în trecut pe fosta lideră mondială. Pavel a spus că Mouratoglou nu este cel mai bun antrenor din circuit, dar consideră că francezul cu origini grecești o poate ajuta pe sportiva noastră să revină la cel mai înalt nivel.

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor - Dintre acestea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open - două trofee / Roland Garros - două trofee / Wimbledon - trei trofee / US Open - trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai - Madrid în 2010).

S-ar putea să te intereseze și: