Serena Williams a jucat ultimul meci în circuitul WTA la Wimbledon 2021, turneu pe care l-a câștigat de șapte ori. Americanca a postat joi o filmare pe contul personal de Instagram în care a lăsat să se înţeleagă când ar putea reveni pe terenul de tenis.

Serena Williams, la WimbledonFoto: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

În vârstă de 40 de ani, Williams a abandonat pe iarba londoneză în vara lui 2021, iar pas cu pas toate turneele au fost ratate.

Wimbledon, turneul unde Serena Williams ar putea reveni pe teren

Aflată la evenimentul Bitcoin 2022 de la Miami, Serena a postat un clip video în care discută cu Aaron Rodgers, jucător de fotbal american, despre revenirea ei pe terenul de tenis.

  • Serena Williams: Sunt în culise la conferința Bitcoin din Miami cu Aaron Rodgers și vorbeam despre revenirea mea, mă încurajează și mă pregătește pentru Wimbledon.

  • Aaron Rodgers: Wimbledon?
  • S.W.: Da, credeam că știi...
  • A.R.: Mă gândeam la US Open...
  • S.W.: Wimbledon e înainte de US Open, trebuie să joc întâi acolo. E entuziasmant!

  • A.R.: Se întoarce!

Anunțul Serenei Williams vine chiar în ziua în care Patrick Mouratoglou, cel care a pregătit-o pe americancă timp de zece ani, a devenit antrenorul Simonei Halep.

Turneul de Grand Slam de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie.

De știut:

În acest moment, Serena Williams se află pe locul 246 în ierarhia WTA, iar o eventuală revenire pe teren la Wimbledon s-ar putea produce cu un wildcard din partea organizatorilor. Americanca nu are clasamentul necesar participării pe tabloul principal fără a juca în cele trei tururi de calificare.

Serena Williams, părăsind arena centrală de la Wimbledon în lacrimi la ediția din 2021

Clasamentul titlurilor de Grand Slam:

1. Margaret Court 24

2. Serena Williams 23

3. Steffi Graf 22 etc.