Patrick Mouratoglou a devenit joi antrenorul „full time” al Simonei Halep, iar fosta lideră WTA îi va plăti un salariu uriaș celui care a pregătit-o timp de zece ani pe Serena Williams.

Patrick MouratoglouFoto: Nicolas TUCAT / AFP / Profimedia

Potrivit ProSport, antrenorul francez cu origini grecești va fi plătit cu 20.000 de euro pe săptămână la fiecare turneu la care o va pregăti pe Simona și 10-12% din premiile pe care aceasta le va câștiga.

De asemenea, Mouratoglou va primi bonusuri de performanță în funcție de poziția pe care sportiva noastră o va ocupa în clasamentul WTA și de rezultatele pe care Halep le va înregistra la turneele de Grand Slam.

Patrick Mouratoglou primele cuvinte despre colaborarea cu Simona Halep: Ce spune despre obiective și ce trebuie îmbunătățit

Simona Halep, Patrick Mouratoglou și Serena Williams - Detaliul observat de un jurnalist apropiat de circuitul WTA după anunțul zilei din tenis

Cine este Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor - Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open - două trofee / Roland Garros - două trofee / Wimbledon - trei trofee / US Open - trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai - Madrid în 2010).