Jurnalistul Simon Cambers, cunoscut în lumea tenisului, a remarcat un lucru interesant după ce Simona Halep și Patrick Mouratoglou au anunțat joi că vor începe o colaborare.

Simona HalepFoto: George Walker / Icon Sportswire / Profimedia

Cu materiale apărute în The Guardian, NY Times sau TennisMajors.com, Cambers spune într-o postare pe Twitter că Simona Halep începe colaborarea cu Patrick Mouratoglou fix la aceeași vârstă la care a făcut-o și Serena Williams: 30 de ani.

Desigur, acest lucru nu oferă nicio garanție că sportiva noastră ar urma să câștige 10 titluri de Grand Slam, atâtea câte au rezultat de pe urma colaborării dintre Serena și antrenorul francez cu origini grecești.

Patrick Mouratoglou primele cuvinte despre colaborarea cu Simona Halep: Ce spune despre obiective și ce trebuie îmbunătățit

Cine este Patrick Mouratoglou, noul antrenor al Simonei Halep

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor - Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open - două trofee / Roland Garros - două trofee / Wimbledon - trei trofee / US Open - trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai - Madrid în 2010).