Simona Halep și Patrick Mouratoglou au anunțat joi pe rețelele sociale că vor începe o colaborare „full time”, fosta lideră WTA urmând să fie antrenată de francezul cu origini grecești.

Patrick MouratoglouFoto: Nicolas TUCAT / AFP / Profimedia

La scurt timp după ce a devenit oficial noul antrenor al Simonei, Mouratoglou a prezentat opiniei publice ce își dorește de la colaborarea cu fosta lideră mondială.

Mouratoglou crede că Halep poate redeveni cea mai bună

Francezul nu rostește un obiectiv anume (să câștige un nou titlu de Grand Slam sau să redevină lideră mondială, de exemplu), el rezumându-se să menționeze că își dorește ca Simona să facă tot ce este posibil pentru a evolua cât mai bine, de a putea ajunge la cel mai bun nivel al său (unul care i-ar permite să câștige din nou titluri importante).

Mouratoglou spune despre Halep că este o campioană și că nu vede niciun motiv pentru care să nu mai fie cea mai bună.

Referindu-se la partea efectivă a jocului Simonei, Patrick Mouratoglou spune că sunt multe lucruri care pot fi îmbunătățite, de la nivelul fizic, mental, tehnic și până la planul tactic.

„Nu ne-am stabilit un obiectiv anume cu Simona, doar să începem un drum împreună care să o ducă până acolo unde să poată să spună: am făcut tot ce am putut să concurez cât mai bine. Acesta este sensul înțelegerii noastre.

Este o campioană, a câștigat Grand Slamuri, a fost numărul 1 mondial. Acum este sănătoasă, nu există niciun motiv pentru care să nu mai fie cea mai bună.

Este o jucătoare care muncește din greu. Întotdeauna îmi doresc să mă uit la fiecare detaliu și să îmbunătățesc fiecare aspect care cred că poate fi îmbunătățit, atât din punct de vedere fizic, mental, tehnic, tactic.

Ne-am uitat deja la o mulțime de aspecte, de la felul în care concurează până la fitness, de la joc până la antrenament. Sunt multe lucruri pe care le văd și simt că putem face mai bine.

Ea este parte a acestei gândiri, să scoată tot ce e mai bun din ea și să revină la a câștiga” - Patrick Mouratoglou.

Patrick Mouratoglou și jucătorii pe care i-a antrenat în carieră

Cunoscutul antrenor francez și-a început cariera în 1999, atunci când l-a pregătit pe Marcos Baghdatis (1999-2006).

De la acel moment, Mourtagolou a mai colaborat cu Anastasia Pavlyuchenkova (2007-2009), Aravane Rezai (2009-2010), Yanina Wickmayer (2009-2012), Laura Robson (2010-2011), Jeremy Chardy (2021), Grigor Dimitrov (2012), Stefanos Tsitsipas (2018), Coco Gauff (2018), Serena Williams (2012-prezent), iar acum Simona Halep.

Mouratoglou, 31 de trofee ca antrenor - Dintre aceastea, 10 de Grand Slam alături de Serena Williams

În total, antrenorul francez a cucerit 31 de trofee alături de cei pe care i-a pregătit în carieră. În mod evident, cele mai spectaculoase rezultate le-a avut alături de Serena Williams: zece titluri de Grand Slam (Australian Open - două trofee / Roland Garros - două trofee / Wimbledon - trei trofee / US Open - trei trofee).

De asemenea, și-a mai trecut în CV o medalie de aur la Jocurile Olimpice (cucerită de Serena la JO 2012 Londra) și trei trofee la Turneul Campioanelor (desigur, tot alături de Serena).

Lista este completată de alte 9 turnee câștigate: Premier Mandatory și Premier 5 (cu Serena Williams și Aravane Rezai - Madrid în 2010).